Parasport Danmark logo hvid.png

Parasport Danmark tildelt KV Fondens Parasportspris 2019

Formand John Petersson kunne i starten af juni på forbundets vegne modtage en fornem hæder i form af KV Fondens Parasportspris på 250.000 kr.

Parasport Danmark tildelt KV Fondens Parasportspris 2019

Festlighederne fandt sted i KV Fondens lokaler i starten af juni, hvor fondsdirektør Henrik Amand Holtegaard overrakte prisen og den medfølgende check og begrundede valget således:
– Parasport Danmark får prisen, fordi de gennem en lang årrække har gjort en kæmpe forskel, så handicappede, hvad enten der er tale om idræt på motionsplan eller eliteplan, har haft mulighed for at dyrke deres passion for sport i lighed med ikkehandicappede.

Formand for Parasport Danmark, John Petersson, takkede for prisen, som falder på et godt sted i en tid præget af udfordringer:
– Den falder jo rigtig godt. Det er jo en stor pris, og det sætter vi virkelig, virkelig stor pris på – også den tilkendegivelse og det skulderklap det er over for at vi laver så mange rammer for personer med handicap, så de kan komme til at dyrke noget idræt.

Pengene kan bidrage til både igangværende og nye aktiviteter, fortæller John Petersson:
– De kan bidrage til mangt og meget – det at få lavet nye aktiviteter og det at få udvidet eksisterende aktiviteter og hjælpe klubber og foreninger rundt omkring i hele landet med at skabe nogle bedre rammer og vilkår for personer med et handicap, så de kan dyrke noget mere idræt.

Se hele interviewet med John Petersson i videoen, hvor han også fortæller om nogle af de udfordringer, parasporten står over for i dag.