Parasport Danmark logo hvid.png

Parasport Danmark og Egmont Højskolen fælles om boccia

14 hold fra Egmont Højskolen dystede den 1. december i en intern boccia-turnering. Arrangementet er starten på et nyt samarbejde for at udbrede kendskab til boccia.

Áki Joensen og Mira Spottag Smedegaard fra IH Aalborg var gæstedommere ved Egmont Højskolens boccia-turnering.
Áki Joensen og Mira Spottag Smedegaard fra IH Aalborg var gæstedommere ved Egmont Højskolens boccia-turnering.

Kenan Agic, som er en del af Egmont Højskolens BPA-hold, fik interesse for boccia, da han i 2019 deltog ved en boccia-workshop under EM i kørestolsrugby i Vejle. Så da Kenan fik til opgave at afholde en turnering for skolens elever, valgte han, at det skulle være boccia. Han kontaktede Parasport Danmark, og så gik arbejdet i gang.

Jan Rasmussen fra bocciaudvalget samt Áki Joensen og Mira Spottag Smedegaard fra IH Aalborg deltog ved selve turneringen den 1. december. Deres opgave var at fortælle lidt om boccia og dømme kampene, der var medrivende og havde masser af spænding.

- En stor tak til Parasport Danmark for at være med som dommere og repræsentere boccia. Vi her fra Egmont og især BPA-holdet håber på, at vi kan gentage succesen, siger Kenan.

Boccia-afdelingen fra IH Aalborg, som Aki Joensen og Mira Spottag Smedegaard repræsenterer, er med i Parasport Danmark-projekt, hvor der skal rekrutteres flere udøvere med et svært fysisk handicap til at dyrke Idræt. Derfor var det oplagt, at Aki og Mira som boccia ildsjæle var med ved boccia-turneringen. De vil i det kommende år afholde åbne klubtræninger og boccia-workshop primært i Midt- og Nordjylland for at rekruttere flere spillere til holdet i IH Aalborg.

- Det var en stor oplevelse for os at være med til turneringen på Egmont Højskolen. Den sportsånd og kampgejst, de forskellige hold udviste, var smittende, siger Mira Spottag Smedgaard.

Efter turneringen blev det aftalt, at Aki Joensen og Mira Spottag Smedegaard i det nye år skal komme ned og lave et boccia-forløb med de elever, som er interesserede. Håbet er, at når eleverne skal videre fra Egmont Højskolen, så forsætter de med at være idrætsaktive. Kenan har allerede spurgt, hvor han kan gå til boccia, og forhåbentlig følger mange flere efter.