Parasport Danmark logo hvid.png

Parasport Danmark indvier nyt studiecenter

Det er nu nemmere end nogensinde at gå på opdagelse i de historiske billeder, videoer, bøger og presseklip fra parasportens udvikling i Danmark og Norden.

Indvielse af Parasport Danmarks nye studiecenter i Idrættens Hus i Brøndby den 25. august 2022. Foto: Signe Sjølund Torp
Indvielse af Parasport Danmarks nye studiecenter i Idrættens Hus i Brøndby den 25. august 2022. Foto: Signe Sjølund Torp

En bevægelse, der ikke kender sin egen historie, risikerer at gentage sine fejl og risikerer at overse gyldne muligheder for fremtidig succes, når de pludselig dukker op. Det var budskabet fra Kristian Jensen, tidligere sekretariatsleder i Parasport Danmark, der torsdag den 25. august var med til at indvie Parasport Danmarks nye studiecenter i Parasport Danmarks lokaler i Idrættens Hus i Brøndby.

Studiecentret har han selv været med til at stable på benene i nært samarbejde med nuværende næstformand Jens Boe Nielsen og tidligere formand Karl Vilhelm Nielsen. Trekløveret har gennem flere måneder samlet dokumenter, bøger, avisudklip, billeder, film og andet, som har været spredt på forskellige adresser blandt tidligere idrætsudøvere, ledere og medarbejdere i Parasport Danmark og Videnscenter om Handicap. Nu er det kommet hjem til Parasport Danmark.

Åbningen af studiecentret samlede nuværende og tidligere ansatte og bestyrelsesmedlemmer i Parasport Danmark samt andre gæster med en særlig interesse og rolle i parasportens historie og udvikling. På programmet var taler og anekdoter og en kort introduktion til materialet og studiecentrets mange muligheder.