Parasport Danmark logo hvid.png

PARASPORT BLIVER IGEN EN DEL AF DM-UGEN

Den 22. – 25. juni vender DM-ugen retur til Aalborg, hvor danmarksmestrene i over 35 sportsgrene skal findes. Ved den sportslige folkefest er parasporten igen repræsenteret.

PARASPORT BLIVER IGEN EN DEL AF DM-UGEN

Der er lagt op til en stor sportsoplevelse, når startskuddet til historiens anden DM-uge lyder. Her skal der dystes om flere end 200 danmarksmesterskaber i over 35 sportsgrene i Aalborg den 22-25. juni 2023. Også blandt parasports-discipliner skal der konkurreres om DM-guld, når der afvikles danske mesterskaber i flere atletikdiscipliner, svømning, el-hockey og powerchair football.

I flere atletikdiscipliner konkurrerer para-atleter mod atleter uden handicap, og netop den inklusion af parasporten i almenidrætten er noget, der glæder breddechef Søren Jul Kristensen:

- Parasporten skal være en synlig del af idrætten, og derfor skal Parasport Danmark også være med i DM-ugen, så vi kan profilere særlige parasportsidrætter, hvor vi deltager med el-hockey og powerchair football. Lige så væsentligt er det, at vi også kan vise, at parasportsatleter kan inkluderes i andre specialforbunds DM-er. Derfor er vi glade for, at vi i samarbejde med SVØM og Dansk Atletik Forbund inkluderer parasportsatleter i DM i svømning og atletik. Måske kommer der endnu et par idrætter til, siger Søren Jul Kristensen.

DM-ugen havde sin debut i Aalborg i 2022, og det var en stor succes. Hundredetusinde tilskuere fulgte med i Aalborg, da det store danske sport-event hyldede det bedste fra dansk topidræt.

Følg med live eller på DR
De mange danmarksmesterskaber i Aalborg kan opleves helt gratis fra 22.-25. juni – enten live eller når DR igen i år dækker begivenheden på DR1, DR2 og DRTV samt i Liga på P4.

 

Fakta om DM-ugen 2023

  • Aalborg den 22.-25. juni
  • + 35 sportsgrene
  • + 100 discipliner
  • + 200 medajlesæt
  • + 2.500 atleter og officials
  • 31 specialforbund
  • Se mere på dmugen.dk

Bag eventet står DIF - i tæt samarbejde med de mange specialforbund - og værtsbyen Aalborg, der danner rammen om historiens anden DM-uge.