Parasport Danmark logo hvid.png

Paradressurrytterne forbereder sig til den nye sæson

De danske paradressurryttere var søndag den 6. november samlet i Vejle til Parradressurens dag som forberedelse til den kommende sæson. Staben kunne bl.a. fortælle om en forstærkning på trænersiden.

Paradressurrytterne forbereder sig til den nye sæson

Paradressurens dag var for alle de ca. 30 danske paradressurryttere, der er indplaceret i Parasport Danmarks tretrins talentsystem. Det fælles talent- og eliteprogram består af en niveauopdelt struktur fordelt på tre trin: Trin 1 er bruttotruppen, trin 2 er observationsgruppen, der består af ekvipager med niveau lige under trin 1, og på trin 3 er nye ekvipager med stort udviklingspotentiale.

På dagen kunne landstræner Astrid Gemal præsentere en ny forstærkning i staben, nemlig berider Matthias Tourbier, der skal fremover assistere landstræneren og varetage udviklingen af rytterne på trin 3.

Forstærkningen er et led i at styrke talentudviklingen i dansk paradressur endnu mere, så vi også i fremtiden kan gøre os gældende, fortæller landstræner Astrid Gemal:
– Vi vil enormt gerne understøtte talentudviklingen noget mere, og med en kollega som Matthias, der ud over at være en særdeles kompetent berider også er uddannet fysioterapeut, får vi tilført et gevaldigt boost. Jeg er sikker på, at vi vil opleve øget tilgang med højere niveau til eliten de kommende år via Matthias’ indsats. Jeg glæder mig enormt meget til samarbejdet.

 

Fysioterapeut Jesper Hedeager holdt oplæg om fysisk træning.
Fysioterapeut Jesper Hedeager gjorde rytterne klogere på, hvordan de kan bruge fysisk træning som supplement til den øvrige træning.

Inspiration på tværs
Derudover bød Paradressurens dag på videndeling på tværs og en række inspirerende oplæg. Karina Bech fortalte om mentaltræning og mindfull performance, fysioterapeut Jesper Hedeager, der er tilknyttet landsholdet, gav gode råd ift. fysisk træning, og paradressurdommer Pia Pedersen gav inspiration til arbejdet med freestyleprogrammer.

Også Dan Boyter fra Parasport Danmarks hovedsponsor, Pressalit, fortalte om forbundets styrkede arbejde med eliteidræt samt om Pressalit Sport Academy (PSA), der er Parasport Danmarks udviklingsakademi, der arrangeres i samarbejde Pressalit. PSA har været afviklet siden 2006 og fungerer som en platform for kompetenceudvikling af atleter, trænere og ledere. Det er en mulighed for at praktisere videndeling, netværksdannelse og socialt sammenhold på tværs af idrætsgrenene. Blandt andre Team Danmark bidrager med ressourcer og kompetencer på centrale idrætsfaglige områder, hvilket er med til at sikre den højeste kvalitet på de forskellige satsningsområder.

Læs mere om PSA: Pressalit Sports Academy – parasport.dk