Parasport Danmark logo hvid.png

Paradressuren er i fuld gang inden kommende DM

I weekenden blev den første fællestræning for bruttolandsholdet i paradressur afholdt siden nedlukningen. Fokus var særligt på det kommende DM den 4. – 6. september.

Paradressuren er i fuld gang inden kommende DM

Siden nedlukningen grundet covid-19 tilbage i marts har bruttoholdet i paradressur ikke kunne afholde fællestræninger. Situationen er blevet løst med træning hver for sig, hvor landstræneren Astrid Gemal har været med over Skype. De seneste retningslinjer for idræt gør det dog muligt, at rytterne endelig kan mødes igen og i weekenden den 22. – 23. august var alle rytterne samlet til træning på Blue Hors.

Landstræneren glæder sig over en vellykket første træningssamling i mange måneder, hvor der dog stadig var fokus på at holde afstand og spritte af.

 - Det var skønt at have alle ryttere på bruttoholdet samlet igen efter corona-nedlukningen. Jeg har været hjemme hos dem hver især, og jeg har fulgt deres træning via Skype, men det giver altid noget helt andet at have dem samlet et sted over flere dage. Jeg fik en god fornemmelse af, hvordan stævnepausen er blevet brugt, og hvor rytterne er, nu hvor vi igen sigter frem mod de Paralympiske Lege i Tokyo, fortæller Astrid Gemal.

Fællessamlingen bød ikke kun på dressurtræning. På samlingen var, udover holdleder Anette Bruun Jensen og landstræner Astrid Gemal, også dyrlægen Lars Bak, der indsamlede data omkring hestenes formkurve og generelle tilstand. Holdets fysiske træner Jesper Hedeager var også forbi og havde individuelle samtaler med alle rytterne om deres formkurve og træningsindsats.

Programmet var godt fyldt ud, så rytterne fik en masse med, som de kan bruge frem mod det kommende DM om to uger. Astrid Gemal fortæller:

Rytterne fik individuelle samtaler med fysisk træner Jesper Hedeager.
Rytterne fik individuelle samtaler med fysisk træner Jesper Hedeager.

 - Den sidste dag på samlingen havde vi en 5* dressur-dommer til at bedømme rytterne i en simuleret konkurrence. Den bedømmelse og efterfølgende videoevaluering kan rytterne helt sikkert bruge i deres klargørelse til DM om kort tid. Vi glæder os alle helt vildt til at komme i gang igen, og DM bliver det stævnemæssige startskud i klargøring frem mod PL 2021.

Stor glæde hos rytterne frem mod DM

Det var ikke kun hos landstrænere, at der var stor glæde over at kunne mødes igen, blandt rytterne var gensynsglæden også til at spore. Katrine Kristensen, der sammen med hesten Well Done Dallas er paradressur-rytter i grad 2, havde en god og inspirerende weekend med holdet.

- Det var virkelig dejligt at se hele holdet og mærke, at man er i gang igen. Jeg synes altid, at træningssamlingerne er et inspirerende miljø at være i, og det var skønt at føle, at der igen er noget at træne efter, og at jeg skulle præstere igen. Jeg vil jo rigtig gerne give landstræneren et godt indtryk af mig og min hest, og hvor vi er henne i vores træning.

Selvom træningen for Katrine Kristensens vedkommende ikke har været afbrudt på grund af nedluningen, så var weekendens program med til at få sat fokus på nye mål.

- Det var fedt at få redet foran landstræneren, men særligt også foran en dommer igen. Det var rigtig sundt for mig at få et par skarpe øjne på den træning, som jeg har lavet under hele corona-nedlukningen. Jeg føler, at der er nogle gode ting at gå hjem og arbejde videre på, fortæller Katrine. 

Muligheden for endelig at kunne samles om træningen igen kommer som kaldet for rytterne, der kan se frem mod DM i paradressur, der afholdes den 4. – 6. september. Derfor var der i weekenden et ekstra stort fokus på det kommende stævne, som bliver det første i meget lang tid. Katrine Kristensen er meget positiv over sin form frem mod det kommende mesterskab:

- Min plan lige nu er, at jeg skal have finpudset de programmer, som jeg skal ride til DM, så vi er fuldstændig skarpe på det. I forhold til Well Done Dallas er fokus at blive ved med at holde ham sund, rask og glad. Jeg føler, at jeg har ham, lige hvor jeg vil have ham, så der er plads til at fokusere på de helt små detaljer i programridningen, fortæller Katrine Kristensen der tager til DM med et stort mål:

- Min målsætning for DM er helt klart at forsvare min titel som danmarksmester fra sidste år. 

Katrine Kristensen på hesten Well Done Dallas i weekenden.
Katrine Kristensen på hesten Well Done Dallas i weekenden.