Parasport Danmark logo hvid.png

Parabadminton: Cathrine Rosengren vinder efter halvandet års turneringspause

Danmarks paralympiske badmintonhåb, Cathrine Rosengren, satte i weekenden alle konkurrenterne på plads ved Spanish Para Badminton International 2021 og er nu meget tæt på kvalifikation til de Paralympiske Lege i Tokyo.

Cathrine Rosengren fik rystet nerverne af sig og sejrede i Spanish Para Badminton International 2021. Foto: Alan Spink.
Cathrine Rosengren fik rystet nerverne af sig og sejrede i Spanish Para Badminton International 2021. Foto: Alan Spink.

Det var danskerens første internationale turnering i næsten halvandet år og en stor forløsning at være i ilden igen.
– Det var megafedt at være tilbage på banen igen. Jeg var meget nervøs meget af turneringen igennem, og derfor er jeg selvfølgelig ekstra glad for, at jeg kan vende hjem med sejren, lød det fra danskeren inden hjemrejsen til Danmark.  

Hun kunne godt mærke, at hun var lidt rusten i turneringssammenhæng, men var stadig tilfreds med spillet.
– Jeg synes ikke, at jeg fandt mit topniveau, men jeg formåede trods nervøsitet at holde et fint niveau og en lav fejlprocent, så det er jeg tilfreds med. Vi havde ingen træningstider på banen hernede, og jeg kunne godt mærke, at det var svært at komme direkte ind og skulle præstere på allerhøjeste niveau efter så lang turneringspause.  Turneringen var på grund af coronapandemien både den første i meget lang tid og den sidste inden de Paralympiske Lege i Tokyo, og det altoverskyggende mål for danskeren var derfor at holde sin placering som nummer tre på verdensranglisten og dermed komme meget tæt på målet om en billet til de Paralympiske Lege.

Selve kvalifikationsdelen er en lidt kompliceret størrelse, men placeringen på verdensranglisten vejer tungt.  Og eftersom de to spillere, der er rangeret højere end Rosengren på verdensranglisten og før har voldt hende problemer, ikke var med i Spanien, var det afgørende for hende at holde ranglistens nummer fire, andenseedede Kaede Kameyama fra Japan, bag sig. Og heldigvis for danskeren tabte hun sin semifinale til landsmanden Mamiko Toyoda.
– Det gav noget ro, at jeg ikke stod over for hende i finalen, men i stedet kunne slappe af og spille mere frit og vide, at min placering på ranglisten ikke kunne røres.

Meget tæt på Tokyo
Resultatet betyder, at Cathrine Rosengren nu har gjort alt, hvad hun kan for at sikre sig PL-kvalifikation, og med en stensikker tredjeplads på verdensranglisten skal meget gå galt, hvis hun ikke officielt tildeles en plads i den paralympiske turnering ved legene i Tokyo, der indledes den 24. august 2021.

Cathrine Rosengren har ikke flere turneringer inden legene, men har fokus på at finpudse de sidste detaljer.
– Min træner og jeg har lagt en plan og skal nu hjem og arbejde hårdt og målrettet i de kommende måneder. Det glæder jeg mig til, og det er motiverende, at vi nu går ind i den afgørende fase.


Klik her for at se resultaterne ved Spanish Para Badminton International 2021.