Parasport Danmark logo hvid.png

Overbevisende guld til Danmark ved EM i paradressur

I dag er der blevet uddelt medaljer til Danmark ved EM i paradressur i Rotterdam, hvor Tobias Thorning Jørgensen sikrede sig guldet.

Overbevisende guld til Danmark ved EM i paradressur
Tobias Thorning Jørgensen - Foto: Svend Aage Madsen

I en pause under Grand Prix Special blev der afviklet medaljeceremoni for de para-dressurryttere, som i går og i dag vandt medaljer i den individuelle konkurrence. Blandt medaljetagerne var der guld til danske Tobias Thorning Jørgensen, der vandt guld for grad 3.

Det var lige ved og næsten for hans mor, Line Thorning Jørgensen, der med Don Alivan e. Blue Hors Don Schufro sluttede på fjerdepladsen lige udenfor medaljerækken i grad 5.

Danmarks anden grad 5-rytter, Camilla Christensen og Obreja's Sly, også efter Blue Hors Don Schufro, sluttede på niendepladsen. 


Tobias Thorning Jørgensen debuterede ved EM i Göteborg med en bronzemedalje. Han blev af FEI udråbt som en af guldfavoritterne i Grad 3 ved dette års EM i Rotterdam og i går, onsdag, indfriede han alle forhåbninger og forventinger da han sammen med Jolene Hill e. Blue Hors Don Schufro, ejer af Signe og Thomas Kirk Kristiansen, gik helt til tops og sikrede guldet.

Tobias opnåede 75,706% og han henviste dermed en anden af favoritterne, hollandske Rixt van der Horst til andenpladsen. Caroline Cecilie Nielsen var meget tæt på at sikre sig en bronzemedalje i samme grad, blot to procentpoints skilte hende og Davidoff fra metallet. De sluttede på femtepladsen.