Parasport Danmark logo hvid.png

Opsat Rosenmeier før VM: Jeg vil forsvare min titel

38-årige Peter Rosenmeier indleder søndag jagten på mere VM-guld i parabordtennis i Spanien, hvor der også er mixdouble på programmet for første gang.

Peter Rosenmeier server under PL i Tokyo 2020. Foto: Lars Møller
Peter Rosenmeier er forsvarende verdensmester og vandt sidste år sølv til PL i Tokyo. Foto: Lars Møller

- Jeg er kun tilfreds med guld.

Så klart lyder det fra den danske herresinglespiller Peter Rosenmeier, der har kurs mod Granada, Spanien, for at forsvare sin VM-titel fra 2018. Her jagter han samtidig revanche oven på sidste års skuffelse, hvor den sejrsvante nordjyde måtte tage til takke med sølvet ved de Paralympiske Lege i Tokyo.

- Jeg vil genvinde min VM-titel og vise, at turneringen ved de Paralympiske Lege i Tokyo ikke var mit niveau. Jeg føler, at jeg har en revanche til gode. Ikke over for andre, men over for mig selv, siger Peter Rosenmeier og fortsætter:

- Det er lang tid siden, jeg har spillet et mesterskab, hvor jeg har følt, at jeg har spillet op til mit topniveau, men det forventer jeg, at jeg gør nu. Og så vinder jeg også, lyder det fra Rosenmeier, der aktuelt rangerer som nummer ét i verden i klasse 6, der er for stående spillere, der er mest påvirket af deres handicap.

En anderledes forberedelse
Efter PL i Tokyo har den rutinerede bordtennisstjerne taget nye træningsmetoder i brug for at blive stærkere. Et forarbejde, hvor battet for en stund har været skiftet ud med en handske.

- Grundet mit handicap kan jeg ikke løbe eller cykle, og det har været en udfordring for mig at finde en træningsform, hvor jeg kan presse min puls uendeligt. Derfor har det gjort en kæmpe forskel, at jeg siden sommerferien har trænet fast hos Herlev Bokseklub flere gange om ugen, siger Peter Rosenmeier.

- Jeg har aldrig følt mig så forberedt, stærk og hurtig. Jeg glæder mig helt vildt til at spille.

VM afvikles fra 6.-12. november, og her afprøves en helt ny turneringstruktur, hvor der fra start spilles knockout-kampe. Samtidig spilles der for første gang til et verdensmesterskab mixdouble. Her stiller Peter Rosenmeier op sammen med talentfulde Thea Amalie Nielsen, der også spiller med i damesingleturneringen i klasse 10.

Du kan følge danskerne til VM på Facebook-siden Parabordtennis Danmark og finde kampprogram samt resultater på hjemmesiden for VM.