Parasport Danmark logo hvid.png

Opløftende danske præstationer ved Polish Winter Games

En stor dansk svømmedelegation deltog fra 22.-24. november ved de åbne polske mesterskaber i Szcezcin, hvor der sportsligt var masser at glæde sig over på tværs af talenthold, udviklingshold og landshold.

Opløftende danske præstationer ved Polish Winter Games
Der var masser af danske svømmere i bassinet i Polen. Foto: Parasport Danmark

I alt 19 danske parasvømmere var i bassinet ved Polish Winter Games, og sportsligt var det særligt de unge talenter, der trådte flot i karakter. Peter Refer, Jakob Heeb, Camilla Witt og Mille From svømmede personlige rekorder i hus i 15 af 20 løb, og alle fire slog mindst én personlig rekord.

- Niveauet var højt til stævnet, så målsætningen for vores talenter var gode tider og resultater. Det blev i dén grad indfriet, og de gode takter lover rigtig godt for svømmernes udvikling og næste sæson, siger talentholdstræner Helle Kjær.

Hele 11 svømmere var med i Polen fra Parasport Danmarks udviklingshold, der består af svømmere med forskellige udviklingshandicap. Svømmerne deltog uden for konkurrence i de individuelle løb og svømmede derfor efter målsætninger og tider. Udviklingstræner Asbjørn Kruuse var godt tilfreds med præstationerne.

- De klarede opgaven til topkarakter og svømmede flere personlige rekorder hjem. Alle har arbejdet supergodt med deres teknikarbejde, og mange har opnået de delmål, der blev sat i forbindelse med tilmeldingen for nogle måneder siden, siger Asbjørn Kruuse, der bl.a. kunne glæde sig over hele tre nye danske langbanerekorder til Eva Rosted i henholdsvis 100, 200 og 400 m fri (S16).

Udviklingssvømmerne deltog med hele fem hold til holdkapperne, hvor S14 var med i konkurrencen, og igen var Asbjørn Kruuse imponeret over danskernes niveau.

- Det var nogle ekstremt flotte holdkapper, som bød på spændende løb og kamp til stregen. Af særlige præstationer skal drengenes 4x100 m fri holdkap nævnes. Her svømmede Alexander Hillhouse, Marius Danielsen, Frederik Johansen og Niklas Jakobsen rigtig stærkt i tiden 4.33.76, siger han.

For de danske landsholdsvømmere, der har fokus på kvalifikation til de Paralympiske Lege i Tokyo 2020, var stævnet i Polen en mere blandet oplevelse. Amalie Vinther, Laura Martens Christensen, Emma Oldager og Mie Trothe svømmede sig til flere danske og personlige rekorder, og Amalie Vinther vandt guld i sit favoritløb 400 m fri, men ingen af svømmerne klarede mindstekravet for at deltage ved næste års PL. Dermed ligner Amalie Vinther fortsat den eneste danske deltager i svømning, forud for sidste kval-chance til Skagerrak Swim i Norge til januar.

Mere opløftende var det, at landsholdssvømmerne gjorde rent bord i holdkapperne, hvor de fire piger sejrede i 4x100 m fri, 4x100 m medley og 4x50 m fri.