Parasport Danmark logo hvid.png

Oplev international paravolley til Sit Cup i København

I weekenden d. 2. - 3. november er Grøndal Multicenter i København vært for et internationale Sit Cup stævne i paravolleyball.

Oplev international paravolley til Sit Cup i København
Lavia Københavns volleyhold til turnering i Hamborg.

Grøndal MultiCenter hal K lægger i weekenden 2. - 3. november 2019 baner til et stort internationalt stævne i siddende volleyball – paravolleyball. Der deltager ni hold fra Tyskland, England, Estland, Canada, Norge, Finland, Tjekkiet og Danmark. Lavia København, der er Københavns største idrætsforening for mennesker med handicap, er vært for dette internationale stævne, og weekenden vil byde på paravolley på et højt internationalt niveau.

Paravolleyball er den største holdidræt, som er repræsenteret ved De Paralympiske Lege. Spillet er meget inkluderende, og handicappede - primært benamputerede - som ikke-handicappede spiller sammen. 

Lavia København har i mange år været den eneste klub i Danmark for siddende volley, men det er med stor glæde, at der nu er også et hold i Århus som deltager i årets Sit Cup. 

Du kan se hvordan paravolleyball fungerer i videoen her:

 

 

Om Sit Cup  

Der er mange vinkler på Copenhagen Sit Cup: 

• Idrættens betydning for menneske med handicap
• Siddende volley som inkluderende sport
• Det atletiske niveau
• Personlige historier

Nogle af de særligt interessante spillere på Lavia København er Eric, der er en af de skadede soldater, som blev bidt af spillet efter Invictus Games i 2017, Carsten som har spillet stående volley på højt niveau tidligere, måtte stoppe pga skade i benene og Mikael er canadier med danske rødder og er lige vendt hjem fra Parapanam Games med det canadiske landshold.

Program

Der spilles indledende kampe i to puljer, og finalen spilles søndag d. 3. november ca. kl. 13.00.
Der er således kampe lørdag kl. 10 - 16 og søndag kl. 9.45 - 14, og alle kampe afvikles med dommere fra Volleyball Danmark og ParaVolley Europe. 


Praktiske oplysninger

Turneringen foregår i Grøndal MultiCenter (tidl. Grøndalscenteret) hal K, Hvidkildevej 64 2400 København N fra den 2. - 3. november 2019.

Hvis der er yderligere spørgsmål til turneringen eller der ønskes aftaler ift. interviews eller andet, så kan du kontakte en af nedenstående:

Formand for LAVIA, Søren Sørensen: mail - soesoe1951@gmail.com, telefon - 2264 4681
Idrætskonsulent i Parasport Danmark, Ole Ansbjerg: mail - oan@parasport.dk, telefon - 2946 5014   

label