Parasport Danmark logo hvid.png

Østifterne støtter de paralympiske atleter

De danske para-atleter har modtaget en donation på 100.000 kr. til de sidste vigtige forberedelse frem mod de Paralympiske Lege i Tokyo, der afvikles fra 24. august til 5. september.

Peter Rosenmeier, der vandt PL-guld i Rio 2016, glæder sig over støtten fra Østifterne. Foto: Lars Møller
Peter Rosenmeier, der vandt PL-guld i Rio 2016, glæder sig over støtten fra Østifterne. Foto: Lars Møller

Donationen fra Østifterne glæder den forsvarende paralympiske mester i bordtennis, Peter Rosenmeier, der også er fundraisingansvarlig i Parasport Danmark.

- Det danske erhvervsliv og de danske fonde er en afgørende medspiller for Parasport Danmark og vores eliteatleter. Uden støtten ville vi som forbund ikke kunne give den nødvendige hjælp i den sidste fase af vores atleters forberedelser. Derfor er det selvfølgelig på flere fronter utroligt glædeligt for mig, at Østifterne beviser, at vi er værd at støtte. Det vil gøre en forskel for alle de kommende paralympiske atleter, siger han.

Fakta om Østifterne
Østifterne var oprindelig navnet på et forsikringsselskab, der blev etableret som et gensidigt selskab i 1889.

Østifterne Forsikring gs. blev især i 1980’erne og 1990’erne en vigtig spiller i den danske forsikringsbranche, specielt inden for privatforsikring og landbrugsforsikring. I 1990 blev Østifterne landsdækkende i forbindelse med etablering af et datterselskab i Jylland.

Den 1. januar 2000 fusionerede Østifterne Forsikring (med 110.000 kunder) med Nykredit Forsikring A/S (med 10.000 kunder) – og i dén forbindelse etableredes Østifterne, der råder over aktiver for godt 2 mia. kr. i form af en aktieandel på 1,63 % i Nykredit A/S og andre aktier og obligationer.

Østifterne er en forening med knap 300.000 medlemmer, som enten er kunder i Privatsikring eller kunder i Gjensidige, hvis kundeforholdet er etableret via et selskab i Nykredit koncernen

Det er forrentningen af Østifternes aktiver, som Østifterne bruger til udbetaling af støtte til forskellige aktiviteter. Det er målet fremover at uddele årlig støtte på indtil 50 mio. kr.