Parasport Danmark logo hvid.png

Nyt kursus for svømmetrænere: Tilpas træningen børn med særlige behov

Kurset finder sted i Korsør den 13. november og skal være med til at løfte niveauet for undervisning af børn med handicap eller særlige behov i de danske svømmeklubber.

Nyt kursus for svømmetrænere: Tilpas træningen børn med særlige behov

Trænere, der har svømmere med udviklingshandicap eller særlige behov på holdet, har nu mulighed for at få ekstra inspiration og redskaber til at tilpasse svømmetræningen og skabe et trygt træningsmiljø.

På kurset ”Børn med særlige behov” underviser Laila Pedersen, der igennem de sidste 10 år har arbejdet med voksne, børn og unge med særlige udfordringer og behov indenfor psykiatrien og som leder for parasporten i Vejle Svømmeklub. Hun har i særlig grad fokus på relationer og skabelse af en trygge ramme for svømmerne, så de får muligheden for at lære nye færdigheder og udvikle sig.

Programmet består af teori, workshops med erfaringsudveksling og demonstration af praksiseksempler i svømmehallen, og kurset byder også på en introduktion til parasvømning og Parasport Danmarks Rising Stars-projekt.

- Vi håber, at kurset kan være med til at sikre, at klubberne i endnu højere grad er klar til at tage imod børn og unge med handicap og særlige behov, så de kan blive fortrolige og sikre i vandet. Det handler både om at kende de enkelte handicapgruppers forudsætninger og om konkrete pædagogiske og fysisk redskaber, der kan bruges i træningen, siger Anne-Dorte Andersen, der er idrætskonsulent i Parasport Danmark.

Der er plads til 20 deltagere på kurset, og deadline for tilmelding er den 3. november.

Læs mere om kursusprogrammet og tilmeld dig via linket her.