Parasport Danmark logo hvid.png

Nyt idrætstilbud til de mindste giver den største glæde

Parasport Danmark har åbnet et nyt idrætstilbud for børn med forskellige fysiske handicap i alderen 3-7 år. Til første træning var der både højt humør, fællesskab og begejstring.

Nyt idrætstilbud til de mindste giver den største glæde

’Tumbling Stars’ er et nyt idrætstilbud fra Parasport Danmark, der har til formål at samle og knytte fællesskaber mellem de yngste aldersgrupper. Gennem leg og sportslig kreativitet arbejdes der med at sikre en god og solid forberedende træning med udgangspunkt i koordination og motorik.

Et tilbud, der har manglet for aldersgruppen, hvis man spørger Sine Kolbak, der er mor til 6-årige Ellis

”Selvom Ellis har spillet fodbold i en almenklub siden han var helt lille, har vi manglet et idrætstilbud, hvor han kunne finde et fællesskab med andre med samme udfordringer som ham selv. Det håber vi at finde her,”’ fortæller Sine med et smil på læben og fortsætter:

”Ellis har glædet sig helt vildt til at møde de andre på Tumbling Stars-holdet, og jeg håber, at vi på tværs af både børn og forældre kan opbygge et godt sammenhold, der også kan føre til venskaber uden for træningen.”

Ved første træning lørdag den 4. marts i Idrættens Hus, Roskilde, var børn med cerebral parese, ben- og armdefekter og børn med synshandicap samlet for første gang i det nye setup. For træner Marielle Nielsen var det en rørende oplevelse.

”Det var fantastisk at se, hvordan børnene finder ud af, hvor meget de kan, og hvor seje de er. Jeg glæder mig helt vildt til at se dem igen og til at se, hvor meget vi kan rykke os sammen. Jeg er faktisk lidt rørt her efter første træning. Det her bliver rigtig godt,” siger Marielle Nielsen, der til daglig også er bordtennistræner i Roskilde.

’Tumbling Stars’ er en videreudvikling af det succesfulde og prisvindende initiativ ’Rising Stars’, der siden 2018 har skabt et aktivt idrætsliv for mere end 125 børn med fysiske handicaps i alderen 7-15 år.

Indtil videre finder idrætstilbuddet sted hver anden lørdag – næste gang den 18. marts – i Idrættens Hus. Der er åbent for tilgang, og hvis du vil høre mere om initiativet eller mulighederne, kan du trække ud til:

Peter Rosenmeier, Rekrutteringsansvarlig for Tumbling- og Rising Stars
Tlf. 24 48 83 18
E-mail: pro@parasport.dk

Christoffer Petersen, projektleder på Tumbling- og Rising Stars
Tlf. 51 59 72 91
E-mail: cpe@parasport.dk