Parasport Danmark logo hvid.png

Nye retningslinjer fra DIF åbner op for udendørsidræt

Alle idrætsaktiviteter i foreningslivet har været lukket ned i adskillige uger, men nu har DIF udarbejdet tilpassede anbefalinger om udendørsidræt uden kropskontakt efter dialog med Sundhedsstyrelsen. Man skal dog være særligt opmærksom på deltagere, der tilhører en risikogruppe.

Nye retningslinjer fra DIF åbner op for udendørsidræt

Ifølge de nye anbefalinger kan idrætsforeninger kan godt afvikle udendørsidræt uden kropskontakt, hvis det sker inden for rammerne af de generelle krav og anbefalinger, som sundhedsmyndighederne og regeringen har offentliggjort på coronasmitte.dk.

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet plakater med råd og vejledning til ophængning ved udendørs træning, og de bliver videreformidlet til idrætsforeningerne. Plakaterne kan downloades her.

Hele nyheden fra DIF kan læses her.
Derudover vil en række specialforbund komme med supplerende og idrætsspecifikke anbefalinger.

Parasport Danmarks foreninger
Parasport Danmark følger DIF’s anbefalinger, men vil i samme ombæring gerne fremhæve, at de indeholder en henstilling om at være ekstra opmærksom på de særlige risikogrupper, som er defineret af Sundhedsstyrelsen. En del af vores medlemmer i foreningerne tilhører en sådan risikogruppe, og derfor opfordrer Parasport Danmark foreningerne til nøje at sætte sig ind i anbefalingerne og selvfølgelig overholde retningslinjerne, så vores idrætsudøvere og frivilliges sikkerhed til enhver tid har førsteprioritet. Er man det mindste i tvivl, skal man afvente med at igangsætte aktiviteter.

label