Parasport Danmark logo hvid.png

Nye corona-anbefalinger til idrætsforeninger

Der er ikke indført nye restriktioner for idrætsforeninger, og alle aktiviteter kan fortsat afvikles. I områder med høj smitte er Kulturministeriet kommet med en række anbefalinger.

Nye corona-anbefalinger til idrætsforeninger

Generelt er der ingen restriktioner for idrætsforeninger, og DGI og DIF opfordrer idrætsforeninger til fortsat at holde gang i alle aktiviteter.   

Foreningsaktiviteter, stævner, kampe m.v. kan fortsat gennemføres med fokus på smitteforebyggende foranstaltninger, også i kommuner og sogne med høj smitte.

Alle idrætsforeninger opfordres til at have særligt fokus på smitteforebyggende tiltag generelt, dvs. håndvask/sprit, udluftning, øget rengøring og en generel opfordring til at blive hjemme selv ved milde symptomer.

Anbefalinger til idrætsforeninger i kommuner og sogne med høj smitte
Kulturministeriet har i samarbejde med DIF og DGI udarbejdet et sæt anbefalinger på børn- og ungeområdet til idrætsforeninger i kommuner og sogne med høj smitte.

Dem opfordrer vi alle berørte foreninger til at følge:

 • Klæd om hjemmefra
  I det omfang, det er muligt, opfordres alle børn og unge til at møde op omklædte. Opfordringen gælder dog ikke i svømmehaller og andre steder, hvor det ikke er foreneligt med aktiviteten.

 • Bed forældrene aflevere deres børn udendørs
  Er det muligt, så bed forældrene om at aflevere og hente deres børn uden for hallen.

 • Hold afstand
  Mind forældre og andre voksne om at holde afstand, hvor det er muligt. Afstandsanbefalingen gælder ikke mellem udøvere, trænere samt mellem forældre og børn ved børn-voksenaktiviteter m.v.

 • Opdel aktiviteterne i mindre grupper
  Kan aktiviteterne på en naturlig måde planlægges inden for mindre og faste grupper/hold, anbefales dette.

Klik her for at se, om din kommune skal følge de generelle råd og regler eller anbefalingerne om smitteforebyggelse (scroll ned på siden)

Læs også DIF's 6 spørgsmål og svar om de nye anbefalinger ved at klikke her.

Krav om coronapas ved idrætsarrangementer
Fra mandag den 29. november ændres grænsen for, hvornår der skal vises coronapas ved større idrætsarrangementer.

Fremover skal der vises coronapas ved større idrætsbegivenheder med hhv. flere end 100 (tidl. 200) betalende tilskuere (=antal udstedte billetter) indendørs eller flere end 1.000 (tidl. 2.000) betalende tilskuere udendørs.

Læs også DIF's 10 spørgsmål og svar om coronapas ved større idrætsbegivenheder ved at klikke her.

Spørgsmål?
Vi opfordrer jer til at søge supplerende viden, hvis I har spørgsmål, som ikke besvares af ovenstående på. Mere info kan findes på: