Parasport Danmark logo hvid.png

Ny pulje på 10 mio. kr. til corona-sikre sociale aktiviteter for voksne

Der sættes nu ind med ny pulje på 10 mio. kr. i kampen mod ensomhed som følge af corona-pandemien. Målgruppen for puljen er voksne og unge over 21 år i bl.a. idrætsforeninger. Der er åbnet for ansøgninger, og hele puljen bliver uddelt inden jul.

Ny pulje på 10 mio. kr. til corona-sikre sociale aktiviteter for voksne

1000 nye fællesskaber mod ensomhed er navnet på den strakspulje, der åbnede for ansøgninger mandag den 16. november. Puljen på 10 mio. kr. er øremærket voksne og unge over 21 år, som mærker konsekvenserne af corona-pandemien i form af stigende ensomhed.

Hvem kan søge puljen?
Puljen kan søges af bl.a. idrætsforeninger, der har en god ide til corona-sikre sociale aktiviteter for voksne over 21 år.

Hvad kan der søges midler til?
Der kan søges midler til corona-sikre sociale aktiviteter. Aktiviteterne kan være nyudviklede aktiviteter, eksisterende aktiviteter til nye målgrupper eller eksisterende aktiviteter, som tilpasses målgruppens behov og de gældende retningslinjer ift. COVID-19.

Aktiviteterne kan både være af virtuel karakter eller være aktiviteter i eller relateret til den fysiske idrætsforening. Et par eksempler kunne være: 

  • Køb af aktivitetsure/aktivitetstrackere til holdet. Der kan sættes fælles mål, og træneren kan motivere til gåture, løbeture eller anden aktivitet. Der kan sættes konkurrencer op, og man kan dele sine aktiviteter og oplevelser på en eventuel FB-gruppe, som holdet allerede har.
  • Virtuel julefrokost hver for sig. Sæt en tid og en dato og få maden leveret hos de enkelte udøvere.
  • Goodiebags til medlemmer med eksempelvis en ny idrætstrøje med klubbens logo.
  • Virtuel fælles træning hvor en kendis eller lokal sportsstjerne laver virtuel træning. Midlerne kan gå til honorering og til eventuelt indkøb af udstyr til optagelser (stativ, kamera etc.).

Søg puljen nu
De 10 mio. kr. er en strakspulje, og alle midler bliver uddelt inden jul. Der kan ansøges om tilskud fra puljen på tre måder:

1. Tilskud på 10.000-15.000 kr.
Her kan der søges om tilskud til enkeltstående aktiviteter. Ansøgningerne bliver behandlet ud fra et først-til-mølle princip. Ansøgningsfristen er derfor løbende, indtil puljen er brugt – ansøgninger skal dog være indsendt senest den 14. december. I kan forvente svar på jeres ansøgning senest 15 dage efter, at ansøgningen er modtaget.

Læs spørgsmål og svar om tilskud på mellem 10.000-15.000 kr.

Ansøg tilskud på mellem 10.000-15.000 kr. her

2. Tilskud på 15.000-99.000 kr.
Her kan der søges om tilskud til enkeltstående aktiviteter. Ansøgningerne bliver behandlet ud fra et først-til-mølle-princip. Ansøgningsfristen er derfor løbende, indtil puljen er brugt – ansøgninger skal dog være indsendt senest den 10. december.

Læs spørgsmål og svar om tilskud på mellem 15.000-99.000 kr.

Ansøg tilskud på mellem 15.000-99.000 kr.

3. Tilskud på 100.000-1.000.000 kr.
Her kan der søges om tilskud til et forløb med mange aktiviteter. Bemærk, at ansøgningsfristen for denne type ansøgninger er til og med den 3. december. Der kan forventes svar senest fire uger efter ansøgningsfristen.

Læs spørgsmål og svar om tilskud på mellem 100.000-1.000.000 kr.

Ansøg tilskud på mellem 100.000-1.000.000 kr.


Har du spørgsmål?
Læs mere om den nye pulje på Kulturministeriets hjemmeside.

Du kan også tilmelde dig Slots- og Kulturministeriets nyhedsbrev med corona-relaterede nyheder og dermed sikre, at du fremover får direkte besked i din indbakke, når der fx er nye puljer at søge. Tilmelding til deres nyhedsbrev sker her.

 

Kilde: www.dif.dk