Parasport Danmark logo hvid.png

Nu åbner indendørs idræt for alle aldersgrupper

Torsdag den 6. maj kan voksne mellem 18 og 69 år med coronapas igen mødes til indendørs træning i den lokale idrætsforening. Dermed er indendørs idræt åben for alle aldersgrupper.

Nu kan voksne mellem 18 og 69 år igen møde op til indendørs træning i den lokale idrætsforening. Foto: DIF.
Nu kan voksne mellem 18 og 69 år igen møde op til indendørs træning i den lokale idrætsforening. Foto: DIF.

Nu kan voksne mellem 18 og 69 år igen møde op til indendørs træning i den lokale idrætsforening. Det står klart efter, at en politisk aftale faldt på plads i nat.

Med virkning fra torsdag den 6. maj gælder følgende:

Indendørs idræt:

  • Indendørs idræt er tilladt for alle aldersgrupper – dog er kontaktsport for voksne mellem 18 og 69 år undtaget og må heller ikke organiseres med øvelser uden kropskontakt. Kulturministeriet har foreløbigt meldt ud, at følgende idrætter opfattes som kontaktsport: Basketball, boksning, brydning, ishockey, dans (pardans), indendørs fodbold og futsal, hockey, håndbold, judo, ju-jitsu, karate, kickboxing/thaiboxing, floorball, taekwondo, vandpolo, skøjteløb (pardans) og kampsport i øvrigt.
  • Der gælder et forsamlingsforbud på 25 personer. Både udøvere, trænere, dommere mv. tæller med i det samlede antal.
  • Der er krav om coronapas for voksne udøvere fra 18 år og derover.

Udendørs idræt:

  • Der gælder et forsamlingsforbud på 75 personer for udendørs idræt. Både udøvere, trænere, dommere og evt. tilskuere mv. tæller med i det samlede antal.
  • Professionel idræt er fortsat undtaget fra restriktionerne.
  • Superliga-ordning med mulighed for op til 500 siddende tilskuere pr. sektion. Tilladelsen omfatter kun fodboldkampe i 3 F Superligaen, NordicBet ligaen og Gjensidige Kvindeligaen, 1. division (kvinder) og 2. division, finalen i Sydbank Pokal og Kvindepokalfinalen samt A-landskampe (herrer og kvinder).

Næste fase af genåbningen
Fra 6. maj følger idrættens forsamlingsforbud (indendørs og udendørs) de generelle forsamlingsforbud.

Næste fase af genåbningen er planlagt til den 21. maj, og forventningen er, at kontaktsport til den tid også bliver tilladt i fuldt omfang for voksne over 18 år.

Retningslinjer på vej
Kulturministeriet arbejder på de endelige retningslinjer for genåbningen af indendørs idræt i samarbejde med idrættens organisationer. Retningslinjerne forventes at være klar senere på ugen, hvor vi vil melde dem ud.

Coronapas
DIF er inviteret til dialog med myndighederne om kravene for at tjekke coronapas senere i dag. DIF arbejder for en fleksibel og tillidsbaseret løsning, hvor ansvaret for at have et gyldigt coronapas placeres hos den enkelte udøver.

Som reglerne er nu, er det den enkelte idrætsforening eller facilitetsejerens ansvar at tjekke for gyldigt coronapas.