Parasport Danmark logo hvid.png

Nomineret til Pressalits Keep Living-pris 2020: Landstrænerteamet i paraskydning

Sigtet var indstillet på kvalifikation til de Paralympiske Lege i Tokyo for de danske paraskytter, da statsministeren lukkede landet ned i marts. Lukkede skydeanlæg og ingen mulighed for at mødes gjorde det nødvendigt at skabe en ny træningsløsning fra bunden. Landstrænerteamet bag er nomineret til Pressalits Keep Living-pris 2020.

Landstrænerteamet i paraskydning er en af de nominerede kandidater til Pressalits Keep Living-pris 2020.
Landstrænerteamet i paraskydning er en af de nominerede kandidater til Pressalits Keep Living-pris 2020.

Som alle andre idrætsudøvere blev også paralandsholdsskytterne begrænset markant i deres aktivitetsniveau, da deres klubber blev lukket og stævner aflyst. Skydning er ikke den letteste disciplin at flytte hjem i stuen, men det måtte kunne løses, mente landsholdschef Jens Møllenberg. Han var idémanden og drivkraften bag udviklingen af en online-løsning, der gjorde det muligt for skytterne at træne og få supervision af landstræner Jonas Jacobsson, også selv om han ikke fysisk kunne være til stede.

Landsholdet indkøbte webkameraer, så skytterne kunne filme sig selv, når de trænede. Ved hjælp af kameraerne kunne Jens Møllenberg følge med fra København og Jonas Jacobsson fra Norrköping i Sverige. Med tiden blev det muligt at afholde weekendsamlinger, men stadig uden fysisk deltagelse af landstræneren, der selv er i den særlige risikogruppe ifht. corona. Der blev indrettet én skydeplads med fem kameraer, så Jonas Jacobsson kunne se skytten fra alle vinkler. Et program sikrede, at han selv kunne vælge vinkel, zoome ind og samtidig snakke med skytten. På den måde fik den enkelte skytte koncentreret supervision en-til-en – noget, landsholdet vil fortsætte med, også når det igen er muligt for alle at være til stede samtidig.

Løsningen har gjort det muligt for landsholdsskytterne at fortsætte træningen og stå stærkest muligt, når der til foråret forhåbentlig igen kan afholdes kvalifikationsstævner internationalt. Løsningen har blandt andet vakt international opsigt hos IPC, der har bragt en omtale af den danske model.

Gør indtryk
Udviklingen og opbygningen af en kompleks onlineløsning har gjort indtryk på direktør i Pressalit, Dan Boyter:
– Når man ikke mere kan samles og mødes og diskutere detaljerne, er det rigtig godt tænkt at udnytte videoteknologien til onlinetræning. Det at kunne sidde langt væk fra hinanden, og det at kunne fokusere på, hvor man skal forbedre sin sport, det er der fremtid i. Trænerteamets dedikation har virkelig gjort et stort indtryk på mig, og jeg glæder mig meget til at følge paraskytternes udvikling.

Trænerteamet er naturligvis stolte og glade for nomineringen til Pressalits Keep Living-pris:
– Det at blive nomineret er et godt skulderklap at få for den indsats, vi har lavet. Det er dejligt, at der er nogen, der har lagt mærke til, at vi har gjort noget anderledes. Vi synes, der skulle ske noget – det var og er vigtigt, at vi ikke kommer bagud trods nedlukningen, og for mig har det også været en spændende proces at udtænke det og se, om vi kunne finde en brugbar løsning, lyder det fra landsholdschef Jens Møllenberg.

Tre nominerede til prisen
Tre kandidater er i år nomineret til prisen, og fra den 26. til den 28. januar vil man på Parasport Danmarks Facebook-side kunne se en videopræsentation af hver af kandidaterne. Vinderen afsløres samme sted fredag den 29. januar.

De nominerede er:

  • Talentholdet i parasvømning
  • Landstrænerteamet i paraskydning – landstræner Jonas Jacobsson og landsholdschef Jens Møllenberg
  • Landstrænerteamet i parataekwondo – landstræner Bjarne Johansen, assistenttræner Jasmin Andersen og fysisk træner i Team Danmark Line Hovgaard-Hansen.

 

Om Pressalits Keep Living-pris

Normalt tildeles Pressalits Keep Living-pris til årets para-atlet. Resultater ved de store internationale mesterskaber plejer at veje tungt i den sammenhæng, men i år har de danske atleter måttet kigge langt efter stævner og mesterskaber.
Derfor er kriterierne for prisen, der er blevet uddelt siden 2002, lidt anderledes i år – og i virkeligheden endnu mere i tråd med dens navn: Keep Living. De nominerede er valgt ud fra deres helt særlige evne til at tænke kreativt og konstruktivt i et corona-præget år, hvor idrætsaktiviteterne og motivationen har været alvorligt udfordret, og hvor restriktioner har umuliggjort ”business as usual”. De har på hver deres måde fundet en vej til at holde fokus, fortsætte træningen og hjælpe hinanden igennem nedlukninger og aflyste stævner – og de er gået langt for at skabe nye muligheder og holde et højt niveau for atleterne.

De seneste ti seneste vindere er:

2010: Landsholdet i ridning
2011: Kvindelandsholdet i goalball
2012: Jackie Tony Christiansen, atletik
2013: Landsholdet i kørestolsrugby
2014: Amalie Vinther, svømning
2015: David Amager, landstræner i ridning
2016: Peter Rosenmeier, bordtennis
2017: Daniel Wagner, atletik
2018: Stinna Tange Kaastrup, ridning
2019: Lisa Kjær Gjessing, taekwondo


Om Pressalit A/S
Pressalit A/S er den ene af Parasport Danmarks tre hovedsponsorer. Pressalit tilbyder fleksible køkken- og badeværelsesløsninger til mennesker med nedsat funktionsevne gennem forretningsområdet Pressalit Care, der arbejder for at fjerne begrænsninger og skabe nye muligheder for personer med handicap. Pressalits Keep Living-pris er essensen af dette arbejde - en måde at honorere para-atleter, som gennem deres sport sætter et eksempel og viser, at der findes muligheder, hvor andre måske ikke ser nogle.