Parasport Danmark logo hvid.png

Nedtællingen til EM i kørestolsrugby er i gang

Om under to måneder fløjtes EM i kørestolsrugby i gang i Vejle. Det danske landshold har brug for massiv hjemmebaneopbakning i kampen om medaljer og kvalifikation til de Paralympiske Lege i Tokyo.

EM i kørestolsrugby 2019

Der venter et brag af en oplevelse for tilskuerne, når DGI Huset i Vejle - nærmere bestemt opvisningarenaen Spektrum - danner rammen om EM i kørestolsrugby 2019. Otte lande kæmper om EM-medaljerne og ikke mindst om de to pladser i den paralympiske turnering i Tokyo i 2020, der også er på spil. De tildeles de to finalehold ved EM, og lykkes det, vil det være første gang nogensinde, at et dansk kørestolsrugbylandshold er med ved de Paralympiske Lege. 

Med historikken in mente - Danmark tabte i 2015 EM-semifinalen til Sverige med ét sølle mål efter overtid og senere hen også med små marginaler den sidste chance i den efterfølgende kvalifikationsturnering - er der ingen tvivl om, at de danske spillere vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at sikre sig en billet til Tokyo. 

Kulminationen på parasportens år
Vejle Kommune har dedikeret hele 2019 til parasportens år, og EM topper derfor et år med et hav af parasports-aktiviteter. Byen er derfor mere end klar til at byde spillere, trænere, officials, frivillige, familier og fans velkommen og ikke mindst til at vise borgerne i Vejle Kommune og resten af Danmark en tempofyldt og fascinerende sport på højeste internationale niveau.

Vi har netop offentliggjort den officielle hjemmeside, hvor man kan finde mere information om sporten, billetsalg m.v.: 2019wrec.com 

Følg også den internationale side for EM på Facebook: 2019 IWRF Wheelchair Rugby European Championship

Fakta
EM i kørestolsrugby afvikles i dagene 7.-11. august i DGI Huset i Vejle og arrangeres i et samarbejde mellem det internationale kørestolsrugbyforbund IWRF, Vejle Kommune, Sport Event Denmark og Parasport Danmark.