Parasport Danmark logo hvid.png

Move United sætter fokus på motion og fællesskab med ny app

Move United er et socialt fællesskab med fokus på motion, og gennem deres nye app forbinder de blinde og svagsynede med seende motionister.

Move United appen forbinder blinde og svagtsynede med seende motionister, så de kan løbe sammen.
Move United appen forbinder blinde og svagtsynede med seende motionister, så de kan løbe sammen. Foto: Move United

Move United er et socialt fællesskab med fokus på motion, og gennem deres nye app, der blev lanceret denne uge, forbindes blinde og svagsynede med seende motionister, så de sammen kan mødes til en gåtur, en løbetur eller træning i et fitnesscenter.

Præmissen for Move United er, at alle kan være med, uanset alder og konditionsniveau, så længe man har lyst til at deltage aktivt i fællesskabet. Tanken bag appen er, at nedbryde nogle af de barrierer der kan opstå, når man som blind eller svagtseende ønsker at dyrke motion. 

- Vi håber, at Move United appen kan være med til at give alle personer uanset handicap adgang til et motions- og idrætsliv på lige fod med resten af befolkningen. Appen giver folk adgang til at dyrke motion hvor og hvornår man har lyst, men der opstår også et socialt fællesskab, hvor man kan mødes til en gåtur og en snak om stort og småt. Mange statistikker viser, at handicappede har større tendens til at føle sig isolerede og ensomme end resten af befolkningen, og de statistikker vil vi jo meget gerne være med til at nedbryde, fortæller Kristian Hedegaard, der er stifter af Move United.

Motion og fællesskab i fokus 

I sommeren 2011 var Kristian i Etiopien, og der begyndte han at få grå pletter for øjnene. Efter hjemkomsten til Danmark tog Kristian til en øjenlæge, der akut indlagde ham på hospitalet. I løbet af de næste to måneder mistede Kristian 90% af synet. På en løbetur i Fælledparken tilbage i 2018, hvor Kristian løb alene, opstod idéen til Move United. Kristian lagde mærke til, at mange af de seende løbere også løb alene, og derfor tænkte han, at der var en mulighed for at teame op med hinanden.

 - Motion har altid spillet en stor rolle i mit liv, men særligt efter at jeg næsten har mistet synet helt. Når jeg dyrker motion, glemmer jeg, at jeg har et handicap, og det er selve motionen og fællesskabet, der er i fokus i stedet for. Jeg føler mig som en motionist på lige fod med alle andre, og det er den følelse, som jeg gerne vil give videre med Move United projektet. 

Alle handicap skal inkluderes

Efter at Kristian fik idéen til Move Untied, slog han sig sammen med forretningspartneren Nicolai Lissau. Over de sidste 10 måneder er appen blevet testet, så den bedst muligt kan imødekomme de blinde og svagtseende, og nu er Move United appen blevet til virkelighed.

- Det har vært en meget positiv oplevelse med lanceringen af appen indtil videre. Vi har fået god feedback af brugerne, og den er generelt blevet taget rigtig godt imod. Visionen er på sigt, at Move United når ud til alle typer af handicap, men vi har valgt at starte med blinde og svagtseende, da der her er et meget konkret behov for en guide, når man ønsker at dyrke motion. 

Næste skridt for Move United er nu at udbrede appen, så flest muligt kan få gavn af motionsfællesskabet. Planen er at tage rundt i landet og lave fællestræninger med interesserede klubber og foreninger, og på den måde møde brugerne direkte. 

Sådan fungerer Move United-appen 

  • En synsnedsat opretter en aftale i appen med tid og sted for gå- eller løbeturen.
  • En seende frivillig tilbyder sin hjælp, ved at svare på aftalerne inde i appen.
  • Man mødes og går, løber, cykler.

Læs mere om Move United her.