Parasport Danmark logo hvid.png

Morten modtog stor respekt for sin præstation ved World Summer Games 2019

Morten Ridder Johansen fra Søllerød Golfklub har spillet golf siden 2005, og tidligere i år deltog han ved Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi. Det var en overvældende og speciel oplevelse, der forløb over en uge tilbage i marts.

Morten modtog stor respekt for sin præstation ved World Summer Games 2019
Morten Ridder Johansen og hans Unified-partner Charlotte Lykke Poulsen med deres flotte sølvmedaljer om halsen.

Det næste stykke tid bringer parasport.dk en artikelserie om nogle af de atleter, der repræsenterede Danmark i Abu Dhabi.

- Indmarchen var mit favoritøjeblik. Det er i hvert fald det, der vækker flest minder. Det var fedt at skulle gå ind for Danmark, og se de andre lande. Det var også åbningstalen, flaget der blev hejst, og faklen der blev tændt. Der mindede det hele om OL. Jeg skulle lige have alle indtrykkene ind bagefter, fortæller Morten.

Der blev passet godt på atleterne fra arrangørens side, og det var bestemt noget, som Morten kunne mærke.

- Der var nogle forskellige kulturelle oplevelser, som vi skulle ud til. Der kørte vi med politieskorte, og vi måtte ikke gå ud fra hotellerne, så det var et lidt indelukket land. Sikkerheden var i top, fordi de var bange for, at der skulle ske os noget. Det var lidt mærkeligt, men det var også rart, for så kunne vi nå hele deres program, hvis nu der skulle være kø på motorvejen.

Morten spillede double med sin Unified-partner Charlotte Lykke Poulsen, der også er fra Søllerød Golfklub. I lang tid så det ud til, at duoen ville snuppe guldmedaljen, men det glippede desværre i sidste runde. Alligevel havde de to opnået en flot præstation, og Morten kunne komme hjem til stor respekt i hjemmeklubben.

- Jeg fik en stor modtagelse og respekt for min præstation. Både fra trænere og fra atleter. Jeg blev hyldet på generalforsamlingen nogle dage efter, at jeg kom hjem. Det var sjovt.

World Summer Games i Abu Dhabi blev en god oplevelse for Morten, der dog var lidt ærgerlig over at misse guldmedaljen.

- Det var lidt ærgerligt, for vi førte med fem slag inden sidste runde. Men det gik rigtig godt. Efter anden runde var vi næsten sikre på at vinde en medalje. Så jeg må prøve at komme tilbage om fire år.

- Jeg vil gerne fortsætte med at blive bedre fremadrettet. Jeg ved selvfølgelig ikke, om jeg bliver udtaget næste gang, men nu ved jeg, hvad det kræver, og hvad der sker dernede.

Leder du efter en klub, hvor du kan spille golf som Morten eller en helt anden idrætsgren, kan du bruge vores klubsøgningsfunktion, og find en klub i nærheden af dig.

Om Morten Ridder Johansen
Alder: 30 år
Idræt: Golf
Klub: Søllerød Golfklub
By: Virum

Om SOWSG 2019
Special Olympics World Summer Games er verdens største idrætsevent for mennesker med et udviklingshandicap. Eventet blev i 2019 afholdt i Abu Dhabi med mere end 7.500 deltagere fra 195 lande. Heriblandt 86 danske atleter.