Parasport Danmark logo hvid.png

Mona Bober bowler sig til årets Ildsjælepris 2022

I snart 30 år har Mona Bober været frivillig i parasporten og i Bowlingklubben Trippel på Fyn, hvor hun har skabt et helt unikt rum for både børn, unge og voksne med særlige behov. Hendes utrættelige engagement har givet hende prisen som årets iIdsjæl 2022.

Mona Bober bowler sig til årets Ildsjælepris 2022
Mona Bober blev overrasket af venner, familie og klubmedlemmer under den ugentlige træning i bowlingklubben i Odense

– Det er en kæmpestor ære at modtage sådan en pris. Jeg er målløs. Jeg er så glad for og beæret over at stå her.

Det var en tydeligt overrasket og stolt Mona Bober, der kunne modtage Parasport Danmarks Ildsjælepris 2022, der hvert år uddeles til en person, der har ydet en ekstra indsats for mennesker med handicap eller særlige behov i en sportsklub eller forening.

Mona Bober blev af familie, venner og direktør for Parasport Danmark, Ivan Løvstrup, overrasket med nyheden ved den vanlige onsdagstræning i Bowlingklubben Trippel i Odense, hvor hun i snart 30 år har været primus motor for at skabe et træningsmiljø og fællesskab for mennesker med særlige behov.

– Det er så livsbekræftende at have med de her fantastiske mennesker at gøre. Jeg bliver glad i låget hver onsdag, og det er bare dejligt at gøre noget. Det er glæden ved at give, fortæller Mona Bober til TV2 Fyn, der var med til overrækkelsen.  

Se hele indslaget fra TV2 Fyn, hvor Mona Bober får overrakt prisen.

Ildsjæle er uundværlige

Parasport Danmarks Ildsjælepris er blevet uddelt hvert år siden 2008, og ifølge direktør i Parasport Danmark, Ivan Løvstrup, er frivillige som Mona Bober afgørende for parasporten.

– Det er vigtigt at fejre ildsjæle som Mona, og Parasport Danmark kunne ikke eksistere uden frivillige som hende. Det er helt grundlæggende vigtigt, at vi har frivillige, der yder den her indsats, for ellers havde vi ikke noget Parasport Danmark, siger han.

Mona Bober blev indstillet til Ildsjæleprisen af Viviann Schønnemann, der ud over at sidde i bestyrelsen i klubben også er mor til en af spillerne. Hun lagde i indstillingen særligt vægt på det sammenhold, Mona Bober har skabt mellem klubbens medlemmer.

 – Monas kæphest er at sætte fokus på sport, aktiviteter og klubtilbud for denne målgruppe og forsøge at styrke deres sociale netværk, sammenhold og tilhørsforhold og dermed styrke fællesskabsfølelsen for alle klubbens medlemmer. Hun er i den grad med til at styrke livskvaliteten og trivslen for en gruppe af mennesker med særligt vanskelige kår. Hun skaber glæde og opmærksomhed omkring en til tider overset gruppe, lød det i indstillingen.

Med anerkendelsen som årets ildsjæl følger et kontantbeløb på 5000 kroner.

Også et stort tillykke til de øvrige nominerede til Ildsjæleprisen 2022:

  • Tove Varmløse – Håndbold – Special Olympics FFI Håndbold
  • Bjarne Svensson – Bowling – Døve landsholdet bowling
  • Mette Rytsel – Tennis – Virum-Sorgenfri Tennisklub
  • Michelle Hessel – Fodbold – Tune IF Fodbold