Parasport Danmark logo hvid.png

Mindeord om Kenni Børgil Wejlgaard Olesen

Det er med stor sorg, at Parasport Danmark har modtaget nyheden om, at Special Olympics-landsholdsspiller i håndbold Kenni Børgil Wejlgaard Olesen, 33, er afgået ved døden torsdag den 12. maj 2022.

Kenni Børgil Wejlgaard Olesen var både klubspiller, klubtræner og landsholdsspiller i håndbold for spillere med udviklingshandicap og særlige behov. Her ses han ved World Games i Abu Dhabi i 2019.
Kenni Børgil Wejlgaard Olesen var både klubspiller, klubtræner og landsholdsspiller i håndbold for spillere med udviklingshandicap og særlige behov. Her ses han ved World Games i Abu Dhabi i 2019.

Kenni har spillet håndbold på Special Olympics-landsholdet og på klubholdet, Team Faxe, og var derudover hjælpetræner i AB Specials. Han var desuden med til at repræsentere Danmark i håndboldturneringen ved Special Olympics World Games i Abu Dhabi i 2019 og var netop blevet udtaget til det Unified-hold, der skal til World Games i Berlin i 2023.

Kenni har været et forbillede for sine medspillere både på landsholdet såvel som på klubholdet og var med sit varme væsen vellidt blandt både med- og modspillere.

Landstræner Ivan Kristensen sætter nogle ord på:
– Det har været en fornøjelse at have Kenni med på landsholdet. Han var jo kæmpestor mand, som kunne skyde hårdere, end en hest sparker. Lige så stor han var, lige så sød, rar og blød var han – en super holdkammerat.  Man fik altid en krammer, når man mødte ham i hallen, siger han og fortsætter:

– Han blev helt vild glad, da han for en måned siden blev udtaget til det unified-hold, der skal til World Games i Berlin i 2023. Han var i den grad motiveret for at blive klar og blive den bedste udgave af håndboldspilleren Kenni. Der er ingen tvivl om Kennis landsholdsdeltagelse var en stor motivationsfaktor i hans daglige træning. Som landstræner er det et kæmpe tab, at Kenni ikke er iblandt os længere. Jeg vil savne hans blide væsen og gode humør – og en dygtig håndboldspiller.

Kenni faldt om på Aarhus Station og sov efterfølgende ind på hospitalet med sin bror ved sin side. De varmeste tanker til hele familien.

Æret være Kenni Børgil Wejlgaard Olesens minde.