Parasport Danmark logo hvid.png

Millionstøtte til børn og unge-projektet Rising Stars

Den A.P. Møllerske Støttefond bevilger 4.5 mio. kroner til Parasport Danmarks projekt, Team Rising Stars, der rekrutterer og udvikler næste generation af danske talenter i bordtennis, svømning og skydning.

Millionstøtte til børn og unge-projektet Rising Stars

Siden 2018 har flere end 125 børn og unge med fysisk handicap været en del af Team Rising Stars, hvor kvalificeret træning, et stærkt fællesskab og positive idrætsoplevelser giver dem mod på at blive en del af det lokale, almene foreningsliv.

Med den nye bevilling fra Den A.P. Møllerske Støttefond er børn og unge-projektet nu finansieret frem til udgangen af 2027 og kan derved fortsætte med at skabe udviklende træningsmiljøer for endnu flere unge para-atleter i alderen 7-15 år. 

”Rising Stars kan gøre en stor forskel for børn og unge med handicap eller særlige behov, der har brug for trygge og inkluderende idrætsfællesskaber for at udvikle sig som mennesker og atleter. Med støtten fra Den A.P. Møllerske Støttefond har vi nu mulighed for at fortsætte og udvide indsatsen, så vi kan få endnu flere børn og unge i gang med at dyrke idræt. Det er helt fantastisk, siger John Petersson, formand for Parasport Danmark.

Stort potentiale

I 2020 blev Rising Stars hædret med Kulturministerens Parasportspris for den nytænkende holdindsats, og siden prismodtagelsen er projektet udvidet med flere sportsgrene og flere nye idrætstilbud til børn og unge.  De nye midler gør det ifølge projektleder Christoffer Petersen muligt at lægge yderligere fremtidsplaner for rekruttering og fastholdelse af de yngste danske para-atleter.

”Jeg ser frem til, at Rising Stars kan gøre en forskel for endnu flere børn og unge de kommende år. Vi mærker tydeligt, hvordan fællesskabet gør dem mere åbne, mere sociale og mere selvsikre i at være dem, de er. Den kontinuerlige sportslige udvikling fastholder glæden og gå-på-modet,” siger han

Parasport Danmark har en målsætning om, at Rising Stars frem mod 2027 vil rekruttere yderligere 250 børn og unge med fysisk handicap over hele landet og hjælpe dem til at blive en del af både parasporten og det almene foreningsliv.

Den nye projektperiode, der løber fra 1. januar 2023 til slut 2027, omfatter idrætterne bordtennis, svømning og skydning.