Parasport Danmark logo hvid.png

Michael fandt boccia ved et tilfælde og vandt sølv ved World Summer Games

48-årige Michael Sars Schewitsch repræsenterede Danmark i idrætsgrenen boccia ved World Summer Games i Abu Dhabi i marts. Det var første gang han var med til det store sportsstævne.

Michael fandt boccia ved et tilfælde og vandt sølv ved World Summer Games
Michael Sars Schewitsch omfavner Bent Larsen efter medaljeoverrækkelsen i Abu Dhabi. Foto: Ane Rønn Johansson

Det næste stykke tid bringer parasport.dk en artikelserie om nogle af de atleter, der repræsenterede Danmark i Abu Dhabi.

- Det var strålende og en rigtig god oplevelse. Jeg håbede, jeg fik en souvenir med hjem, en eller anden slags medalje. Men hvis jeg ikke ville vinde noget, ville det alligevel være en stor oplevelse at komme så langt væk fra Danmark, fortæller Michael.

En stor del af oplevelsen var den store opmærksomhed, man som atlet fik af arrangørerne. Der blev passet godt på sportsfolkene, og det vækkede til tider royale følelser hos Michael.

- Vi var ude og se museer, og hvis man skulle på toilettet, så var der en, der gik med os og ventede på os. På et tidspunkt, da vi skulle i forlystelsespark, blev der lavet afspærring, så man kom til at føle sig helt kongelig.

Sport vækker gerne store følelser, og det var da også tilfældet for Michael, der ikke kunne holde tårerne tilbage, da han modtog sin sølvmedalje, og da der blev taget imod ham i lufthavnen, da han kom hjem.

- Min dagcenterleder tog imod mig sammen med min træner. Og mine pædagoger og andre beboere var også i lufthavnen og modtage os. Og jeg græd af glæde. Også da jeg fik sølvet. Jeg var helt grædefærdig.

I Danmark har Michael mange Danmarksmesterskaber på bagen, og han har gennem sit liv deltaget i et væld af andre sportsgrene som svømning, hockey, snooker og skydning.

Han faldt over boccia ved et arrangement i den lokale idrætshal, efter han havde været på efterskole for omkring tredive år siden. Han tilmeldte sig med det samme, og ved World Summer Games kulminerede den beslutning med en sølvmedalje.

- Jeg fortsætter med mit boccia, indtil jeg stiller træskoene. Eller i hvert fald til jeg ikke kan gå op ad trapperne længere, lyder udmeldingen fra Michael, som håber på at kunne stille op for Danmark ved World Summer Games i 2023, som afholdes i Berlin.

Leder du efter en klub, hvor du kan spille boccia som Michael eller en helt anden idrætsgren. Så besøg vores klubsøgningsfunktion og find en klub i nærheden af dig

Om Michael Sars Schewitsch
Alder: 48 år
Idræt: Boccia
Klub: Nykøbing Handicap I.F.
By: Nykøbing Falster

Om SOWSG 2019
Special Olympics World Summer Games er verdens største idrætsevent for mennesker med et udviklingshandicap. Eventet blev i 2019 afholdt i Abu Dhabi med mere end 7.500 deltagere fra 195 lande. Heriblandt 86 danske atleter.