Parasport Danmark logo hvid.png

Mestre hyldet på Københavns Rådhus

Overborgmester Frank Jensen havde inviteret parasportens EM- og VM-guldvindere i 2019 på rådhuspandekager.

Mestre hyldet på Københavns Rådhus
John Petersson, Tobias Thorning Jørgensen, Lisa Kjær Gjessing, Peter Rosenmeier, Daniel Wagner og Frank Jensen. Foto: Louise Dyring Mbae

Daniel Wagner, Peter Rosenmeier, Lisa Kjær Gjessing og Tobias Thorning Jørgensen var onsdag en tur på Københavns Rådhus for at fejre 2019-sæsonen, der for alle fire har budt på triumfer ved de største mesterskaber.

Fejringen af parasportens guldvindere er en ung tradition, Københavns overborgmester Frank Jensen tog initiativ til sidste år. Også ved den lejlighed var Peter Rosenmeier, der i september vandt EM i parabordtennis i Helsingborg, tilstede i Magistratsalen, og han sætter stor pris på tiltaget.

- Det er en flot anerkendelse af parasporten og selvfølgelig en god oplevelse for os atleter. Samtidig er det med til at skabe endnu mere bevågenhed om det, vi går og laver, siger Peter Rosenmeier.

Fejringen blev indledt med taler af Frank Jensen og Parasport Danmarks formand John Petersson, der varmede op til pandekagerne med masser af rosende ord om fire af parasportens helt store profiler.

- Det er skønt at se jer, og det er en rigtig god tradition, vi har fået her på Københavns Rådhus. Det er på denne her måde, vi kan give jer velfortjent anerkendelse for de flotte resultater, I har lavet. Jeres resultater taler fuldstændig for sig selv, og sammen har I skabt endnu et flot år for dansk parasport. Med jeres præstationer inspirerer I andre, og I er forbilleder for alle danske drenge og piger både inden og uden for sportens verden. Det skal I have tak for, lød det fra overborgmesteren.

For 19-årige Tobias Thorning Jørgensen, der i sommers red sig til dobbelt guld ved EM i paradressur, var rådhusbesøget en helt speciel oplevelse.

- Det er rigtig stort for mig, og det er vildt at være her sammen med nogle de her store profiler i parasporten, som jeg har gået og fuldt og set op til. Det er ingen hemmelighed, at jeg går efter at vende tilbage her som paralympisk mester næste år, siger Tobias Thorning Jørgensen.