Parasport Danmark logo hvid.png

Medicinsk Udvalg hædret med IFORM-prisen

Ved weekendens Frivillighedsforsamling i Parasport Danmark modtog Medicinsk Udvalg prisen på 25.000 kroner for deres store og ofte oversete indsats i forbindelse med klassifikation, antidoping og events.

Medicinsk Udvalg hædret med IFORM-prisen
Tine Aagaard, Morten Blomgren, Rikke Blomgren og René Fejer modtog IFORM-prisen på vegne af Medicinsk Udvalg.

Der var en gruppe stolte og ydmyge medicinske ildsjæle, der lørdag aften blev overrasket med IFORM-prisen i forbindelse med fejringen af de frivillige kræfter i parasporten.

- Det er voldsomt overraskende. Jeg har virkelig aldrig tænkt, at vi stod forrest til at modtage sådan en hæder. Vi er jo bare dem, der er med baggrunden, og vi gør det, fordi det er sjovt og enormt givende. Men man retter da lige ryggen, når der sådan kommer nogen og klapper én på skulderen og siger, at man har gjort et godt stykke arbejde. Det er en stor anerkendelse til alle, der har været med omkring udvalget, siger Morten Blomgren, der er formand for Medicinsk Udvalg og til dagligt arbejder som speciallæge i ortopædisk kirurgi.

IFORM-prisen uddeleles af styregruppen bag frivillighedsforsamlingen på baggrund af indstillinger, og valget faldt i år på Medicinsk Udvalg, der beskrives som et ”muldvarpeudvalg”.

- Til dagligt er det ikke sikkert, at vi ser det store arbejde, de udfører, men det er næsten sikkert, at alle i parasporten har haft kontakt med Medicinsk Udvalg eller har nydt godt af deres indsats. Vi møder dem bl.a. på sundhedsprogrammet Healthy Athletes i Special Olympics-idrætten, når der skal rådgives om antidoping og vejledes i klassifikationer, og når de fx varetager førstehjælpsfunktioner ved nationale og internationale events, siger Breddeudvalgets Charlotte Svarrer, der var med til at pege på vinderne.

Prisen og de 25.000 kroner er med til at give et boost til Medicinsk Udvalg, fortæller Morten Blomgren.

- Det er et skulderklap til vores strategi og de prioriteringer, vi har lavet. Pengene skal vi blandt andet udnytte, så vi kan deltage i VISTA-konferencen i Amsterdam i 2019 og blive endnu klogere på sportsmedicin, klassifikation og videnskab i parasporten, siger han.

Medicinsk Udvalg tæller foruden Morten Blomgren også Rikke Blomgren, Tine Aagaard, René Fejer og Kasper Stentz Olesen.

 

Om IFORM-prisen

IFORM-prisen er økonomisk støttet af SparNord-Fonden, og overrækkes hvert år på Frivillighedsforsamlingen. Formålet er at anerkende engagement og nye tiltag hos en gruppe af frivillige på forbundsniveau (fx udvalg, bestyrelse, arbejdsgruppe).

label