Parasport Danmark logo hvid.png

Mads Brix Baulund er Årets Forbillede i dansk idræt

Medarbejderne i Tryg har kåret Mads Brix Baulund til Årets Forbillede ved SPORT 2020 foran Pernille Harder og Else Trangbæk.

Mads Brix Baulund modtog Tryg-prisen som Årets Forbillede ved SPORT 2020. Foto: Lars Møller for DR
Mads Brix Baulund modtog Tryg-prisen som Årets Forbillede ved SPORT 2020. Foto: Lars Møller for DR

Mads Brix Baulund, der både som paralympisk goalballspiller, engageret ildsjæl og ukuelig fighter er en inspiration i dansk parasport, blev hyldet for sin viljestyrke og sit mod ved SPORT 2020, hvor han modtog prisen som Årets Forbillede.

Som talentfuld goalballspiller var Mads Brix Baulund, der er født blind på højre øje og med fem procent syn på venstre, med til at repræsentere Danmark ved de Paralympiske Lege i Beijing i 2008. Otte år senere kom han ud for en togulykke, der kostede ham venstre fod og satte en brat stopper for karrieren som eliteatlet. Siden har han kæmpet en lang og hård kamp for igen at kunne dyrke idræt, og målet er at løbe en maraton. Sideløbende har han engageret sig i kampen for at forbedre vilkårene for andre mennesker med et handicap både som konsulent i Danske Handicaporganisationer og via sit medlemskab af DIF og Team Danmarks fælles aktivkomite og Parasport Danmarks eliteudvalg.

- Det er svært at finde de rette ord efter det store skulderklap. Det betyder uendelig meget, og det er kæmpe stort, at jeg kan være noget for andre efter min ulykke ved at gøre det, jeg elsker mest; at dyrke sport og udfordre mig selv. Jeg vil gøre mit ypperste for at leve op til anerkendelsen, siger Mads Brix Baulund.

Det er femte gang i træk, at Tryg-prisen blev uddelt ved DR's traditionsrige sportsshow, og med hæderen følger 75.000 kr.