Parasport Danmark logo hvid.png

Lovende sæsonafslutning for danske svømmere

Danmark vandt ni medaljer ved de Nordiske Mesterskaber i Bergen og sikrede sig en samlet 2. plads i pointkonkurrencen for nationer.

Ni svømmere og tre trænere repræsenterede Parasport Danmark ved de Nordiske Mesterskaber i Bergen.
Ni svømmere og tre trænere repræsenterede Parasport Danmark ved de Nordiske Mesterskaber i Bergen.

2022 har været et godt år i dansk parasvømning, og årets sidste internationale stævne blev endnu en positiv oplevelse for de danske landsholdssvømmere. Ni danskere fra syv klubber var udtaget til de Nordiske Mesterskaber i Bergen fra den 10.-12. december, og udover ni medaljer kvitterede de bl.a. med fire verdensrekorder, to danske rekorder og en europarekord.

Særligt 18-årige Alexander Hillhouse, der tidligere på året vandt dobbelt VM-bronze og kort før NM modtog JYSK's Bring Dedication-legat, gik forrest med nye verdensrekorder i 100 m fly og ryg, men det er ikke kun resultaterne, der glæder landstræner og sportsansvarlig Brian Marshall fra Parasport Danmark. 

- Der har været flere positive ting fra dette mesterskaber. Det er meget tydeligt, at alle svømmere har udviklet sig meget over de sidste fem eller seks måneder. Ikke blot tidsmæssigt, men også teknisk set samt fysisk. Det er et tegn på, at svømmernes træningsmiljø i deres klubber bliver bedre og bedre. Det er altid rart at se svømmere slå rekorder, men det er ikke det eneste værktøj, vi bruger til at evaluere den individuelle udvikling. Til mesterskaber som NM skal man vise den mentale fokus og styrke for at konkurrere mod andre i finalerne. Mit budskab til alle svømmere samt klubtrænere er at fortsætte med det samme gode fokus og indsats til træning. Det virker – men vi ikke er færdig. Vi kan blive endnu bedre, siger han.

Følg de danske parasvømmere på Facebook.