Parasport Danmark logo hvid.png

Lisa Kjær Gjessing og Daniel Wagner skal bære den danske fane til PL

Om under 60 dage går det danske PL-hold indmarch til PL i Tokyo. Det bliver parataekwondo-kæmperen Lisa Kjær Gjessing og para-atletikudøveren Daniel Wagner, der går forrest og leder det danske PL-hold.

Lisa Kjær Gjessing og Daniel Wagner skal bære den danske fane til PL
OL- og PL-fanebærerne flankerer H.K.H. Kronprins Frederik. Foto: Lars Møller

Det er første gang, at der udnævnes både en mandlig og kvindelig fanebærer til PL, og de to atleter er udvalgt både på grund af fantastisk flotte internationale resultater gennem årene, men også fordi de begge er en inspiration for mange både inden for og uden for parasporten, forklarer Nicklas Bjaaland, der er DIF's chef de mission for PL-holdet.

- Med de meget flotte sportslige resultater var Lisa et oplagt valg som fanebærer, men lige så vigtig har været Lisas menneskelige egenskaber. Lisa fremstår som en stærk rollemodel, både inden og uden for parasporten. En fanebærer som alle kan være stolte af. Daniel har igennem de seneste år brændt sig fast i hukommelsen hos mange danskere med store resultater på den internationale para-atletikscene. Derudover har Daniel deltaget ved PL i London og Rio og vundet flere EM-, VM- og PL-medaljer igennem karrieren. Daniel er en inspiration for mange og en stærk rollemodel for hele Danmark, siger Nicklas Bjaaland.

- Jeg får sommerfugle i maven, hver gang jeg tænker på det. Det er en kæmpe drøm for mig. En drøm jeg ikke engang vidste, at jeg havde. Selve åbningsceremonien fylder faktisk også meget i den drøm, jeg har om PL. Det er en kæmpe, kæmpe ære at få lov til at repræsentere Danmark og at få lov at gå forrest ind. Jeg er vildt stolt over at få at vide, at jeg også er valgt, fordi jeg er en rollemodel, siger Lisa Kjær Gjessing.

For den anden fanebærer, Daniel Wagner, betyder det også enormt meget at skulle bære Dannebrog til åbningsceremonien i Tokyo til sommer.
- At blive fanebærer er noget de fleste atleter drømmer om. Det specielle ved OL og PL er, at man er endnu mere samlet som et hold. Den der nationalfølelse kommer virkelig frem i mig. Man er samlet på tværs af sportsgrene og under Dannebrog. At skulle være en af dem, der går forrest med Dannebrog og være med til at føre holdet frem til forhåbentlig et godt PL, det har stor betydning, fortæller Daniel Wagner.

De to fanebærere blev præsenteret på et pressemøde på Experimentarium, og det var H.K.H. Kronprins Frederik, der overrakte fanerne med Dannebrog. Også fanebærerne til OL blev offentliggjort, og her er det hækkeløber Sara Slott Petersen og sejler Jonas Warrer, der er udvalgt. 

Fakta: OL og PL på Experimentarium
Fra 24. juni til 5. september sætter Experimentarium fokus på de Olympiske og Paralympiske Lege. Experimentariums 2.000 m2 store tagterrasse indrettes som en lille bid af værtsbyen Tokyo med blomstrende kirsebærtræer, lanterner og små, hyggelige foodtrucks. På storskærmen kan man følge danske atleter i kamp for OL- og PL-medaljer. DR indretter OL/PL-studie, som bliver en del af oplevelserne på Experimentariums tagterrasse denne sommer.

Tagterrassen vil være åben fra tidlig morgen til ud på de lune sommeraftener under de Olympiske Lege (24. juli – 8. august) og Paralympiske Lege (24. august – 5. september).