Parasport Danmark logo hvid.png

Lisa Kjær Gjessing og Bjarne Johansen i spil til Kulturministerens Idrætspris

Med stor dedikation og opfindsomhed har makkerparret hjulpet ukrainske atleter med at genfinde tryghed og sportslig struktur i Danmark. Derfor er de nomineret til Kulturministerens Idrætspris 2023, der får en vinder under DM-ugens åbningsceremoni den 21. juni i Aalborg.

Lisa Kjær Gjessing og Bjarne Johansen fejrer PL-guldmedaljen i Tokyo 2020. Foto: Lars Møller
Lisa Kjær Gjessing og Bjarne Johansen fejrer PL-guldmedaljen i Tokyo 2020. Foto: Lars Møller

Samarbejdet mellem taekwondokæmper Lisa Kjær Gjessing og hendes træner Bjarne Johansen har over de seneste ti år kastet ni EM- og VM-guldmedaljer og en paralympisk titel af sig. Lisa Kjær Gjessing har været etter på verdensranglisten siden 2017, og duoen er så højt respekteret i international taekwondo, at de allerede er optaget i sportens Hall of Fame – Gjessing i øvrigt som den første para-atlet nogensinde.

I 2022 er det dog ikke på taekwondogulvet, at Lisa Kjær Gjessing og Bjarne Johansen har vundet deres største sejr. Langt væk fra medaljeskamlen har makkerparret også ydet en stor humanitær indsats. Siden krigen brød ud i Ukraine har Lisa Kjær Gjessing og Bjarne Johansen hjulpet en række ukrainske atleter i sikkerhed Danmark, hvor de i trygge rammer har genfundet den sportslige struktur, der ikke længere er mulig i deres krigshærgede hjemland.

Historien kan du læse mere om i Parasport-bladet her.

De øvrige kandidater til Kulturministerens Parasportspris 2023 er Mikael Olesen, der har ydet en bemærkelsesværdig indsats som frivillig ildsjæl i Thy Fritid og Firmaidræt, samt Dansk Cykle Union, der står bag mange flotte danske resultater på landevejene i 2022.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:
- Kulturministerens Idrætspris er en hyldest til vores fantastiske idrætsliv. De nominerede er hver især og på hver deres måde med til at løfte idrætten i Danmark. De er stærke rollemodeller, som man kan spejle sig i og lade sig inspirere af. Derfor fortjener de i den grad at blive hyldet, og det er jeg glad for, at vi kan gøre med idrætsprisen.

Med Kulturministerens Idrætspris følger 100.000 kroner. Prisen gives til årets exceptionelle præstation eller indsats inden for idrættens verden. Prisvinderkredsen er bred og kan dække eliteidrætsudøvere, trænere, ledere, forskere, foreninger og andre, som i det pågældende år har haft en særlig stor betydning for dansk idræt. Der er således tale om en pris, som dækker hele idrætten. Tidligere vindere inkluderer bl.a. Parasport Danmarks tidligere formand Karl Vilhelm Nielsen, forsker Bente Klarlund Pedersen, foreningen IF Skjold-Skævinge og hækkeløber Sara Slott Petersen.