Parasport Danmark logo hvid.png

Legendarisk paraskytte fortsætter som dansk landstræner

Svenske Jonas Jacobsson, der selv har vundet 16 guldmedaljer ved de Paralympiske Lege, står også de kommende fire år i spidsen for de danske paraskytter. Landsholdschef Jens Møllenberg har ligeledes forlænget sin kontrakt med Parasport Danmark.

Legendarisk paraskytte fortsætter som dansk landstræner
Jonas Jacobsson, nederste række i midten til venstre, og Jens Møllenberg, bagerste række yderst til højre, fortsætter som landstrænerteam for de danske skytter.

Ikke siden 2004 har Danmark vundet en PL-medalje i skydning, og det sidste årti har det i højere grad handlet om kvalifikation end finaler for de danske landsholdsskytter. Det skal der laves om på nu. Landsholdschef Jens Møllenberg og landstræner Jonas Jacobsson har sammen sat gang i en spændende udviklingsproces, der skal sikre, at danskerne igen bliver konkurrencedygtige internationalt. Indsatsen kan foreløbig fortsætte de kommende fire år.

- Det glæder mig rigtig meget, at Jonas Jacobsson og Jens Møllenberg har ønsket at fortsætte deres samarbejde frem mod PL i Paris 2024. De har hver især deres egne kvaliteter med baggrund i en lang karriere inden for skydning, og de er et rigtig godt match. Sammen har de skabt et stærkt miljø med nye og etablerede skytter i en idræt, der har et stort rekrutterings- og udviklingspotentiale herhjemme, siger Parasport Danmarks elitechef Michael Møllgaard Nielsen.

De danske skytter skal i foråret 2021 kæmpe for at sikre Danmark en af de sidste pladser ved de Paralympiske Lege i Tokyo, men for Michael Møllgaard Nielsen er målet mere langsigtet.

- På sigt skal vi med det her setup kunne udvikle talenter og eliteskytter, der kan repræsentere Danmark og blande sig i toppen ved de internationale mesterskaber og PL. Jeg forventer, at dansk paraskydning får et markant løft frem mod de Paralympiske Lege i Paris, siger elitechefen.

Jens Møllenberg har en lang karriere i dansk skydning både i DGI og i Dansk Skytte Union, hvor han er bestyrelsesmedlem. Han er ansvarlig for skytteunionens talentcenter i Ballerup og har fokus på optimering af skytternes træning såvel fysisk som mental. Han ser også et stort potentiale i dansk paraskydning.

- Det er enormt spændende at være en del af, og jeg er meget motiveret. Jeg mærker stor opbakning til vores arbejde, og jeg tror, vi kan nå rigtig langt med projektet de kommende år. Det er stærkt og ambitiøst team, vi har fået samlet om skytterne, og vi kan allerede nu se fremskridt i forhold til rekruttering og træning, siger Jens Møllenberg.

Jonas Jacobsson har været tilknyttet de danske skytter siden 2019. Han har legendestatus i international paraskydning, hvor han er den mest vindende skytte i historien, og han har opbygget et stort netværk i hele sportsverdenen. Det kommer nu Danmark til gavn, ligesom skytterne kan trække på svenskerens enorme erfaring og knowhow.

De danske paraskytter har lige nu ikke udsigt til deltagelse ved sommerens PL i Tokyo, men får efter planen en sidst chance for at lave om på det ved et kvalifikationsstævne i Lima, Peru til maj.