Parasport Danmark logo hvid.png

Landsholdsanfører modtager JYSK’s “Bring Dedication”-legat

Hvis landsholdet i kørestolsrugby skal spille med om medaljerne ved de Paralympiske Lege i Paris, er der brug for en stærk Leon Jørgensen, der fører an både på og uden for banen. På den baggrund modtager han nu et økonomisk rygstød fra JYSK og Parasport Danmark.

Landsholdsanfører Leon Jørgensen med det fysiske bevis på, at han er modtager af JYSK's "Bring Dedication"-legat.
Leon Jørgensen er den 7. modtager af JYSK's "Bring Dedication"-legat, der blev introduceret i 2022.

Det danske landshold i kørestolsrugby har etableret sig i verdenstoppen, og til sommer venter den vel nok største og vigtigste opgave hidtil i form af PL i Paris. En stor del af æren for den vedvarende succes i dansk kørestolsrugby kan tilskrives en dedikeret og bundsolid stamme af topspillere, der i årevis har sat landsholdets fællesskab og ambitioner først. Er der én spiller, der for alvor personificerer truppens offervilje og loyalitet til det fælles projekt, er det anfører Leon Jørgensen. Derfor er han som den første para-atlet i 2024 udvalgt til at modtage JYSK’s “Bring Dedication”-legat på 50.000 kr.

- Leon har været en toneangivende profil i dansk kørestolsrugby i snart 15 år, og han er afgørende for landsholdets succes. Man kan altid stole på, at han sætter sig igennem på banen, og de seneste år har han også påtaget sig en vigtig rolle som klubtræner for flere af de danske landsholdsspillere på Frederiksberg. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu kan give ham et ekstra rygstød frem mod PL i Paris, siger Parasport Danmarks sportschef Michael Møllgaard Nielsen.

Leon Jørgensen modtog sit “Bring Dedication”-legat ifm. årets første landsholdssamling på Musholm, der er startskuddet på syv måneders intense PL-forberedelser. Han er stolt af anerkendelsen fra JYSK og Parasport Danmark.

- Jeg har spillet for landsholdet uden pauser siden 2009, så det betyder meget for mig at få det her skulderklap fra JYSK. Det er klart, at det kun gør mig ekstra motiveret for virkelig at skubbe på frem mod PL, siger Leon Jørgensen.

Den 38-årige bornholmer har allerede en god idé om, hvordan pengene kan være med til at gøre en forskel for ham frem mod august måneds åbningsceremoni i Paris.

- Pengene falder på et tørt sted. Jeg skal have nye hjul til rugbystolen og har også et stort ønske om at få noget ekstra træningsudstyr i hjemmet. Det er virkelig fedt, at det nu bliver muligt, siger han.

I JYSK håber man, at Leon Jørgensen kan være med til at føre landsholdet til nye sportslige højder ved de kommende Paralympiske Lege.

- Ethvert hold har gavn af at have en stærk anfører, der viser vejen i hverdagen, til træning og i kamp, og som sikrer et stærkt sammenhold blandt atleterne. Derfor er vi meget glade for at tildele Leon Jørgensen et “Bring Dedication”-legat, og vi håber, det kan give Leon og det danske landshold endnu bedre betingelser for at opnå et stort resultat i Paris til sommer, siger Åse Andersson, Communications Director hos JYSK.

”Bring Dedication”-legatet blev introduceret, da JYSK og Parasport Danmark i starten af 2022 forlængede hovedsponsoraftalen, der er Danmarks længstvarende sportssponsorat. Legatet dækker over en pulje på 200.000 kroner årligt, der uddeles til en eller flere atleter i parasporten, som udviser en særlig dedikation i deres bestræbelser på at udvikle sig og opnå deres sportslige mål.

Læs mere om legatet og se de tidligere modtagere her.