Parasport Danmark logo hvid.png

Landsholdet i kørestolsrugby jagter EM-titel og paralympisk kvalifikation

Europamesterskaberne i kørestolsrugby i Cardiff er uden sammenligning årets vigtigste turnering for det danske landshold, der fra den 3.-7. maj jagter både en europæisk topplacering og kvalifikation til de Paralympiske Lege i Paris i 2024.

Det danske landshold i kørestolsrugby håber på at kunne spille med om medaljerne ved EM i Cardiff fra den 3.-7. maj. Her er Danmark i kamp mod Tyskland ved EM i 2022, hvor det blev til dansk bronze. Foto: Laurent Bagnis.
Det danske landshold i kørestolsrugby håber på at kunne spille med om medaljerne ved EM i Cardiff fra den 3.-7. maj. Her er Danmark i kamp mod Tyskland ved EM i 2022, hvor det blev til dansk bronze. Foto: Laurent Bagnis.

EM er den første store turnering for det danske landshold siden VM på hjemmebane i Vejle i oktober 2022, hvor Danmark leverede flere flotte kampe og endte på en historisk fjerdeplads som det bedst placerede europæiske hold. 

I alt otte hold kæmper om EM-titlen på det ikoniske Principality Stadium i Cardiff, hvor Danmark skal forsøge at gøre det endnu bedre end ved EM i Paris i februar 2022, hvor holdet vandt bronze. I pulje A er de forsvarende europamestre fra Frankrig samt Tyskland, Holland og Tjekkiet, mens Danmark i pulje B møder værterne fra Storbritannien samt Schweiz og Israel.

Ud over EM-medaljerne kvalificerer de to bedst placerede hold sig desuden til de Paralympiske Lege (PL) i Paris. Skulle Frankrig være et af de to hold, der går i finalen, vil også bronzemedaljerne udløse en billet til Paris, idet Frankrig som værtsnation for PL allerede er kvalificeret.

Tror på stort resultat
Der er altså rigtig meget på spil for det danske landshold, som for første gang nogensinde deltog ved de Paralympiske Lege i Tokyo i 2021. Og landstræner Jason Regier tror på, at holdet kan levere et stort resultat:

– Vores forberedelser frem mod EM er gået virkelig godt. Spillerne har arbejdet ekstremt hårdt for at komme tilbage på topniveau, både fysisk og mentalt, efter VM sidste år – med god støtte fra dygtige folk i staben, bl.a. fysisk træner Christina Ørntoft fra Team Danmark, der har en virkelig god føling med spillerne. Vi havde en rigtig god træningsturnering mod Storbritannien og Tyskland i marts, Musholm Cup, og holdet er klar til at tage næste skridt opad, siger Danmarks amerikanske landstræner, der ikke lægger skjul på målsætningen:

– Det er vores ambition at vinde EM. Men alle holdene udvikler sig og bliver bedre, så vi skal ramme den og levere vores allerbedste for at tage det sidste skridt opad i Europa.

Danmark er p.t. nummer syv på verdensranglisten og det tredjebedst placerede europæiske hold efter Storbritannien (3) og Frankrig (5).

Kampprogram
Danmark spiller sin første kamp ved EM onsdag den 3. maj kl. 16.30 dansk tid, hvor holdet møder Schweiz.
Torsdag den 4. maj møder Danmark Israel kl. 12.00 dansk tid, mens Storbritannien venter i den sidste indledende puljekamp fredag den 5. maj kl. 20.30 dansk tid.
Lørdag den 6. maj spilles placeringskampe og semifinaler, mens der spilles om 5.-6. pladsen samt bronzekamp og finale søndag den 7. maj.

Alle kampe livestreames via Channel 4 Sports YouTube-kanal.

 

Det danske hold

 

 • Sofie Skoubo (0.5)
 • Kurt Busk (0.5)
 • Jesper Krüger (1.0)
 • Kristoffer Kristensen (1.0)
 • Kaare Momme Nielsen (1.5)
 • Kristian Bak Eriksen (2.0)
 • Mikkel Schöttel (2.0)
 • Jakob Mortensen (2.5)
 • Morten Elmholt (3.0)
 • Leon Jørgensen (3.0)
 • Sebastian Frederiksen (3.5)
 • Mark Peters (3.5)