Parasport Danmark logo hvid.png

Landsholdet i kørestolsrugby forstærker trænerteamet

Thor Johansson bliver igen en del af det danske landshold i kørestolsrugby, som han igennem en lang årrække har sat et stort præg på både som spiller og træner.

Landsholdet i kørestolsrugby forstærker trænerteamet
Thor Johansson i aktion for Danmark. Foto: IWRF

Landstræner Jason Regier får ny højre hånd i form af Thor Johansson, der med øjeblikkelig virkning tiltræder som assisterende landstræner. Han erstatter amerikanske Steve Pate i trænerteamet og skal have særligt fokus på at udvikle og optimere landsholdets arbejde med video- og præstationsanalyse frem mod PL i Tokyo og VM i Vejle.

- Jeg er begejstret over at få Thor tilbage som en del af det program, han har brugt store mængder tid og kræfter på at opbygge. Thor har allerede taget fat på opgaven, og jeg er overbevist om, at ansættelsen kan være med til at give os en væsentlig konkurrencefordel, siger Jason Regier.

Amerikaneren formåede ved EM i Vejle i 2019 at guide Danmark til sølvmedaljer og kvalifikation til de Paralympiske Lege i Tokyo, der er udsat til sommeren 2021. For Thor Johansson giver det stor motivation at være med til at udvikle spillerne frem mod deres paralympiske debut næste år.

- Jeg er meget motiveret for det her, og jeg føler, jeg kan bidrage med noget. Samtidig er jeg i en situation, hvor jeg igen kan få det til at hænge sammen med arbejde og familielivet, siger Thor Johansson, der ser et stort udviklingspotentiale i landsholdet.

- Nu sætter vi for alvor fokus på brugen af video og præstationsanalyse sammen med Team Danmark, og der tror jeg virkelig på, der er noget at hente. Jeg ser også frem til at arbejde med nogle strategiske projekter omkring udvikling af vores lineups og taktik, lyder det fra Danmarks nye assistenttræner, der også allerede er i gang med at studere kommende modstandere.

Thor Johansson var spillende dansk landstræner fra 2010 til 2016, og inden da var han i en årrække blandt profilerne i dansk kørestolsrugby. Den 42-årige vestjyde er fortsat aktiv på klubplan, hvor han tørner ud for Falcons på Frederiksberg.

Følg landsholdet i kørestolsrugby på Facebook her.