Parasport Danmark logo hvid.png

Lær nye teknikker og fede tricks i kørestol

Musicon i Roskilde er lørdag den 26. september rammen om Street on Wheels, hvor erfarne kørestolsskatere disker op med et show på skatebanen, inden der er workshops for både nybegyndere og øvede.

Kørestolsskate på Parasportens Dag i 2017. Foto: Lars Møller
Kørestolsskate på Parasportens Dag i 2017. Foto: Lars Møller

NB! Corona-situationen har tvunget de tyske kørestolsskatere til at melde afbud til Street on Wheels, der dog stadig gennemføres.

Arrangementet Street on Wheels handler om leg med kørestolen, at prøve grænser af, lære nyt og at vise, hvad man kan. For initiativtager Jesper Holck, der selv er rygmarvsskadet, er det især de personlige sejre, der gør kørestolsskate til noget specielt.

- Det er sjovt, netop fordi det er lidt farligt. Hvis man ikke kunne falde, var det ikke sjovt. Man prøver, det mislykkes, man prøver igen, falder, prøver igen ... og når det så til sidst lykkes, så er det bare en skøn fornemmelse. Man har overvundet sig selv, siger han.

- I Street on Wheels leger vi med nogle af de mange ting, som man kan i en kørestol, især at køre ned og op ad ramper. Når man møder en stejl rampe ned første gang, virker den farlig. Man er meget usikker første gang, man kører ud over kanten. Men så mærker man suset, det føles både lidt farligt og ret sjovt. Man prøver igen og igen, får øvelsen, bliver lidt mere modig hver gang. Det er virkelig skønt at se glæden i folks øjne, når det lykkes, siger Jesper Holck.

Arrangementet er både til personer, som aldrig har siddet i en kørestol før og de meget erfarne. Der er mulighed for at låne kørestol, hjelme og knæbeskyttere. Blandt instruktørerne er de to meget erfarne, udenlandske kørere, David Lebuser og Lisa Schmidt fra Tyskland. Begge har deltaget i VM i kørestolsskate, hvor David Lebuser har vundet bronze.

Tid og sted
Lørdag den 26. september 2020, kl. 14.00 til 20.00
Hal 12, Rabalderstræde 30, 4000 Roskilde
Der er meget tilgængelige forhold og adgang til handicaptoilet.

Tilmelding
Deltagelse kræver billet, der skal købes. Kontakt Jesper Holck på mail tiljesper.holck@ibsgaarden.dk

Yderligere information
Download flyer om arrangementet her.
Følg Street on Wheels på Facebook her.
Se video fra Jyllandsturné i 2017 her.

Street On Wheels 2015 from Hal 12 on Vimeo.