Parasport Danmark logo hvid.png

Længe ventet jubilæums- og mesterskabsstævne afviklet i Odense

Efter mere end halvandet års ventetid var de danske parasvømmere tilbage i konkurrence, da Parasport Danmarks svømmeudvalg søndag den 19. september havde inviteret til stævne i Universitetssvømmehallen i Odense.

Top tre på 50 m fri damer: Guldvinder Eva Rosted (i midten), sølvvinder Camilla Bitz Witt (til højre) og bronzevinder Freja Kvist. Foto: Bettina Fisker
Top tre på 50 m fri damer: Guldvinder Eva Rosted (i midten), sølvvinder Camilla Bitz Witt (til højre) og bronzevinder Freja Kvist. Foto: Bettina Fisker

Knap 40 svømmere havde takket ja til invitationen og mødte op i Odense for at kæmpe om medaljer i alle discipliner. For ti svømmere var det deres første parasvømmestævne.

Jubilæums- og mesterskabsstævnet gav også debut til S20-klassen på programmet, og her deltog otte svømmere. S20 er for svømmere med en autismediagnose, og Parasport Danmark har en klar ambition om at udvikle konkurrencesvømning for flere svømmere med et udviklingshandicap med det foreløbige mål at deltage ved Virtus Global Games i 2023.

Svømning er også en del af Rising Stars-projektet i Parasport Danmark, og siden sommerferien er flere nye, unge svømmere kommet til. To af dem viste vejen ved at deltage i konkurrencen i Odense.

- Det er glædeligt at se Rising Stars-børn og -unge deltage ved stævner så tidligt. Jeg tror på, at der kommer mange flere svømmere fra Rising Stars i fremtiden, og at flere klubber vil blive interesseret i at tilbyde Rising Stars som en naturlig del af deres klubtilbud, siger Brian Marshall, der for nyligt blev præsenteret som ny landstræner og sportslig ansvarlig i parasvømning.

Nye Danmarksmestre
Der var fire DM-titler (Danmarks Idrætsforbunds mesterskab) på spil i disciplinerne 50m og 100m fri for både damer og herrer, og både Brian Marshall og forbundets nye talentudvikler Örn Arnarson var på plads for at overvære konkurrencerne og hilse på svømmerne.

Medaljerne blev fordelt som følger.

50 meter fri damer
1 Eva Rosted 586 41.79 Sigma Swim Allerød
2 Camilla Bitz Witt 555 32.13 Erritsø Gymnastik Og IF
3 Freja Kvist 529 32.71 Hjortshøj-Egå IF

100 meter fri damer
1 Camilla Bitz Witt 554 1:10.71 Erritsø Gymnastik Og IF
2 Eva Rosted 528 1:38.66 Sigma Swim Allerød
3 Silke Sejr Elgaard Jørgen 455 1:14.67 Silkeborg Svømmeklub

50 meter fri herrer
1 Alexander Hillhouse 824 25.86 Svømmeklubben Kvik, Kastrup
2 Nis Heide Pinnerup 649 34.80 Viborg Svømme Klub
3 Niklas Jakobsen 475 31.07 Maribo Handicap Idrætsforening

100 meter fri herrer
1 Nis Heide Pinnerup 711 1:15.35 Viborg Svømme Klub
2 Alexander Hillhouse 669 56.96 Svømmeklubben Kvik, Kastrup
3 Niklas Jakobsen 351 1:10.57 Maribo Handicap Idrætsforening

Bemærk, at der svømmes alle mod alle, og at det derfor er svømmeren med det højeste antal point, som vinder. Den enkelte svømmers tid sættes i forhold til verdensrekorden i svømmerens egen klasse. Det gør det muligt at konkurrere på tværs af klasser.

Du kan finde alle resultaterne fra stævnet på dette link.

Tak til Odense og værdsat trænerduo
Parasport Danmarks svømmeudvalg sender en stor tak til værtsklubben Frem Odense for afviklingen af mesterskabet.

- Det var godt at komme i gang igen efter halvandet års stævnepause, og en stor tak skal lyde til Frem Odense for hjælpen med at afvikle stævnet, samt til en lang række frivillige fra svømmeklubberne, som gjorde deres til, at svømmerne kunne yde deres bedste, siger udvalgets formand Lars Mejer Frederiksen.

På vegne af svømmeudvalget lyder der også en tak til Bjarne Kragh og Helle Kjær, der ved årsskiftet stopper i dansk parasvømning efter i en årrække at have stået for træningen af landsholdet og talentholdet.

- Svømmeudvalget vil gerne sige jer tusind tak for indsatsen til Bjarne og Helle samt ønske jer rigtig god vind fremover.