Parasport Danmark logo hvid.png

Sportslejren på La Santa: sportslige oplevelser over og under havoverfladen

I fredags tog en gruppe deltagere afsted til Parasport Danmarks sportslejr på Club La Santa, hvor de over en uge bliver introduceret til forskellige sportsgrene, og får hjælp til at gøre idræt til en del af deres hverdag.

Sportslejren på La Santa: sportslige oplevelser over og under havoverfladen

En uge på Club La Santa på Lanzarote i sportens tegn, er hvad det lige nu venter for en gruppe udvalgte deltagere på Parasport Danmarks årlige sportslejr.

På sportslejren er der fokus på at give deltagerne en oplevelse af at kunne overskride nogle grænser og få succesoplevelser med forskellige idrætter, som svømning, cykling og badminton. På turen kan deltagerne også stifte bekendtskab med snorkling og dykning, hvor flere af deltagerne har meldt sig på. 

For Inunnguaq Rosing, der er femur amputeret, har det været en kæmpe oplevelse at føle sig vægtløs i vandet.

- Den største oplevelse indtil videre har helt sikkert været dykning. Følelsen af at være helt vægtløs og kunne trække vejret under vand, det er helt fantastisk. De ting jeg godt kan mærke, når jeg er oppe på land og har et handicap, det forsvinder fuldstændig. Fantastisk, fortæller Inunnguaq Rosing efter sit første dyk i havet. 

Målet med sportslejren er at få gode sportsoplevelser i et fællesskab med andre, og håbet efter hjemkomsten er, at deltagerne ønsker at fortsætte med at dyrke interessen for sport. 

Idrætskonsulent hos Parasport Danmark, Line Kruse, der er med på sportslejren, er positiv over deltagernes engagement for at prøve nye sportslige udfordringer på turen.  

- Når jeg ser, at deltagerne på sportslejren får nogle fantastiske oplevelser og tør at overskride nogle grænser, så ved jeg, at projektet virkelig giver mening. Der er ingen tvivl om, at flere af deltagerne har fået øjnene op for nye muligheder, både i forhold til idrætsgrene men også i livet generelt, fortæller Line Kruse. 

Sportslejren er blevet mulig med midler fra Bevica Fonden, Bevica Legater og Vanførefonden.

Inunnguaq Rosing under det første prøvedyk i poolen på Club La Santa.
Inunnguaq Rosing under det første prøvedyk i poolen på Club La Santa.