Parasport Danmark logo hvid.png

Kronprinsen oplevede parasport ved Skole OL

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik besøgte onsdag den 8. maj et indledende Skole OL-stævne i atletik på Østerbro Stadion, hvor han blandt meget andet overværede parasport.

Kronprinsen oplevede parasport ved Skole OL
De deltagende elever gør kronprinsen klogere på boccia. Foto: Henrik Petit.

Der var indmarch, nationalsang og en skoleolympisk ild, da Østerbro Stadion dannede ramme om det lokale Skole OL i København. Knap 2.000 elever fra 79 københavnske 4. og 5. klasser deltog i forskellige atletik- og parasportsdiscipliner, og der var højt humør og masser af opildnende tilråb, mens konkurrencerne var i gang.

Kronprins Frederik var en populær herre blandt børnene. Der blev både givet ’high fives’ og taget selfies, og kronprinsen holdt også en peptalk for børnene, før konkurrencerne gik i gang – retur fik han klapsalver og nationalsang fra knap 2.000 barnestemmer.

Parasport på Skole OL-programmet
Parasport er en af de nye idrætsgrene i Skole OL, og ved stævnet på Østerbro Stadion blev kronprinsen introduceret til parasportskonceptet på Skole OL og overværede elever med handicap fra Friluftsskolen spille boccia og kørestolsrugby sammen med andre elever. Som instruktør i kørestolsrugby deltog landsholdsspiller Mark Peters.

Med vanligt stort engagement i øjenhøjde og et ”hej, jeg hedder Frederik, og jeg er kronprins!” fik vores kommende konge hilst på blandt andre en af eleverne fra Friluftsskolen, der kørestolsbruger og blind – og hørt mere om parasport fra Lene van der Keur, der er formand for Breddeudvalget i Parasport Danmark.

Om Skole-OL
Skole OL er OL i børnehøjde med discipliner tilpasset målgruppen. Over 60.000 elever fra landets 4.-7. klasser dyster i atletik, bordtennis, bowling, bueskydning, (ergometer-)roning, parasport, orienteringsløb og svømning. Der afvikles 115 lokale Skole OL-stævner i 80 kommuner, og de bedste klasser kvalificerer sig til finalen, som afvikles i Aarhus den 18. til 21. juni.

Læs mere om parasport ved Skole OL ved at klikke her.