Parasport Danmark logo hvid.png

Kontramelding: Grønt lys til kontaktsport uden kontakt

Myndighederne har ændret den hidtidige beslutning i forbindelse med genåbningen af indendørsidrætten og giver alligevel grønt lys til, at kontaktidrætter kan åbne med øvelser uden kontakt.

Nu må håndboldtræningen for voksne også genåbne indendørs, så længe de kun laver øvelser uden kontakt. Arkivfoto: Lars Møller.
Nu må håndboldtræningen for voksne også genåbne indendørs, så længe de kun laver øvelser uden kontakt. Arkivfoto: Lars Møller.

Fredag aften har Kulturministeriet meddelt, at beslutningen om, at kontakt-sportsgrenene slet ikke må genåbne indendørs, er blevet omgjort. Det betyder, at al individuel træning eller træning uden kontakt betragtes som ikke-kontaktsport uanset idrætsgren. Ændringen sker efter pres fra DIF og DGI.

Konkret betyder ændringen, at fx håndboldhold gerne på træne indendørs, og at selv kampsportsidrætter må betræde dojoen igen, så længe der kun laves træningsøvelser, hvor der ikke er fysisk kontakt mellem udøverne.

Med virkning fra den 6. maj gælder nu følgende:

Indendørs idræt

 • Indendørs idræt er tilladt for alle aldersgrupper
 • Kontaktsport skal begrænses til øvelser uden kropskontakt for voksne mellem 18 og 69 år.
 • Kontaktsport med kropskontakt er tilladt for børn og unge til og med 17 år og for voksne på 70 år og derover.
 • Der gælder et forsamlingsforbud på 25 personer. Både udøvere, trænere, dommere mv. tæller med i det samlede antal.
 • Der er krav om coronapas for voksne udøvere fra 18 år og derover.

Udendørs idræt

 • Der gælder et forsamlingsforbud på 75 personer for udendørs idræt, hvor idræt både med og uden kropskontakt er tilladt. Både udøvere, trænere, dommere og evt. tilskuere i form af forældre eller lign. tæller med i det samlede antal.
 • Professionel idræt er fortsat undtaget fra restriktionerne.
 • Superliga-ordning med mulighed for op til 500 siddende tilskuere pr. sektion. Tilladelsen omfatter kun fodboldkampe i 3 F Superligaen, NordicBet ligaen og Gjensidige Kvindeligaen, 1. division (kvinder) og 2. division, finalen i Sydbank Pokal og Kvindepokalfinalen samt A-landskampe (herrer og kvinder)

Regler for coronapas ved indendørs idræt

 • Der er krav om kontrol af coronapas for voksne udøvere fra 18 år og derover ved indendørs idræt.
 • Der er ikke krav om coronapas for trænere og andre nødvendige voksne.
 • Træneren eller holdlederen har ansvaret for at tjekke for gyldigt coronapas, før træningen igangsættes.
 • Er der ingen træner eller holdleder til stede, har facilitetsejeren eller foreningen pligt til at udføre stikprøvekontrol af coronapas. Stikprøvekontrollen skal ske mindst én gang i døgnet.

Brug af klublokaler til f.eks. møder og generalforsamlinger
Brug af klubhuse er tilladt til foreningsaktivitet forudsat, at det sker i overensstemmelse med kravene for ”ordningen for konferencer og møder med erhvervsmæssige eller faglige formål”. Dvs. man må også gerne være flere end 25 personer, hvis retningslinjerne overholdes.

Se nærmere i Erhvervsministeriets retningslinjer for konferencer og møder

Næste fase af genåbningen
Næste fase af genåbningen er planlagt til den 21.maj. DIF og DGI håber og arbejder for, at kontaktsport til den tid også bliver tilladt for voksne over 18 år.