Parasport Danmark logo hvid.png

Katrine Kristensen sikrer Danmark VM-guld i paradressur

Katrine Kristensen og hesten Quater leverede leverede et fantastisk ridt og vandt guld i grad II ved VM i Herning.

Katrine Kristensen med VM-guldmedaljen. Foto: Herning2022/Hippofot.be - Sharon Vandeput.
Katrine Kristensen med VM-guldmedaljen. Foto: Herning2022/Hippofot.be - Sharon Vandeput.

26-årige Katrine Kristensen og hesten Gørklintgaards Quater leverede en fantastisk præstatation, da de med en bedømmelse på 75,788% vandt verdensmesterskabet i den individuelle klasse i paradressur i grad II ved VM i ridesport i Herning. 

De to vandt guldet efter en tæt medaljekamp mod de særdeles erfarne og stærke herrer, Pepo Puch fra Østrig og Lee Pearson fra Storbritannien. Pepo Puch og Sailor’s Blue vandt sølv med 75,333%, mens bronzevinder Lee Pearson (GBR) og Breezer fik 75,091%. De to vandt hhv. sølv og guld ved de Paralympiske Lege i Tokyo sidste år, hvor Katrine Kristensen og hendes daværende hest, Welldone Dallas, endte uden for medaljekampen. 

Nyt makkerskab
Katrine Kristensen har blot dannet par med den charmerende Gørklintgårds Quater siden foråret, men de to passer perfekt til hinanden, og med hjælp fra træner Cathrine Laudrup-Dufour lykkedes det i dag at omsætte det partnerskab til en toppræstation – der var guld værd.

- Quater var simpelthen fantastisk. Han var så klar i dag, og selv om han blev lidt frisk, så blev den ved mig hele vejen, sagde hun og var tydeligt glad og overvældet:

- Det er så vildt – så overvældende! Jeg kan næsten ikke forstå det, og jeg er så stolt. Det var en kæmpe oplevelse at ride ind foran publikum. Jeg følte mig så klar i dag, og selv om Quater blev lidt frisk, så blev den ved mig hele vejen.
Det var den vildeste følelse at ride ud, mens hele det danske hold stod og råbte ”nummer 1”! Det var helt ubeskriveligt, lød det fra den nykårede verdensmester. 

I morgen skal de øvrige tre danske paradressurekvipager i konkurrence: I grad III skal Karla Dyhm Junge og Miss Daisy i konkurrence kl. 14, mens den dobbelte PL-guldvinder Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill starter kl. 15.49, også i grad III. De kan ses live på Dr2. I grad V skal Nicole Johnsen og Moromax i konkurrence kl. 18.33 - det kan ses live på DRTV.

Der er paradressur på programmet i Herning frem til søndag. Det resterende program er:

Torsdag den 11. august
Individuelt dressurprogram
14.00 Grad III – Tobias Thorning Jørgensen + Karla Dyhm Junge (sendes live på DR2)
17.30 Grad V – Nicole Johnsen (sendes live på DRTV)

Fredag den 12. august
Team test – anden del
14.45 Team test grad II – Katrine Kristensen (sendes live på DR2/DRTV)

Lørdag den 13. august
Team test – anden del
11.00 Team Test grad III – Tobias Thorning Jørgensen + Karla Dyhm Junge (sendes live på DRTV)
14.20 Team Test grad V – Nicole Johnsen (sendes live på DR2)

Søndag den 14. august
Freestyle
Dressurprogram til musik for dem, der har kvalificeret sig via de foregående konkurrencer
9.00 Freestyle grad IV, II og I – evt. Katrine Kristensen (sendes live på DRTV)
14.15 Freestyle grad V og III – evt. Nicole Johnsen, Tobias Thorning Jørgensen og Karla Dyhm Junge (sendes live på DRTV)

Se det fulde program og resultater her.
Følg det danske paradressurlandshold her.