Parasport Danmark logo hvid.png

JYSK støtter Daniel Wagners PL-forberedelser

Den firedobbelte PL-medaljevinder i atletik er tildelt JYSK’s Bring Dedication-legat, der skal være med til at bane vejen for mere paralympisk metal denne sommer. Legatet fik han overrakt sammen med et udtagelsesbrev fra DIF og Parasport Danmark, der er det formelle bevis på, at Daniel Wagner skal repræsentere Danmark til PL i Paris.

Communications Director i JYSK, Åse Andersson, kunne overrække både JYSKs Bring Dedication-legat og det officielle bevis på PL-udtagelsen til Daniel Wagner. Foto: Parasport Danmark.
Communications Director i JYSK, Åse Andersson, kunne overrække både JYSKs Bring Dedication-legat og det officielle bevis på PL-udtagelsen til Daniel Wagner. Foto: Parasport Danmark.

Når Daniel Wagner til august trækker i singlet og løbeprotese i Paris, er det fjerde gang, han er en del af det danske PL-hold. Siden sin paralympiske debut i London for 12 år siden er den danske blade runner nærmest blevet synonym med parasporten i Danmark, og det skyldes ikke kun et hav af internationale topresultater. Det er i lige så høj grad Daniel Wagners stædige indsats for at udbrede kendskabet til parasporten og hans passion for at inspirere og vejlede mennesker med handicap i sportens verden, der har givet det folkelige gennembrud.

På den baggrund har JYSK og Parasport Danmark fundet det oplagt at tildele Daniel Wagner et Bring Dedication-legat på 50.000 kr., der skal være med til at optimere træningen og hverdagen for den vejlensiske para-atlet frem mod de Paralympiske Lege. Legatet fik han overrakt af Communications Director i JYSK, Åse Andersson, der besøgte ham under sprinttræningen i Aarhus Atletik og Løbeakademi. Hun kunne samtidig overraske ham med et udtagelsesbrev fra DIF og Team Danmark, der bekræfter, at Daniel Wagner er udtaget til PL i Paris som den anden danske para-atlet.

– Det betyder alverden, at JYSK endnu engang støtter op om os atleter og i dette tilfælde mig personligt. Man er lidt alene om sit projekt, så det at de kommer herud og overværer træningen og overrækker legatet personligt, det betyder rigtig meget. PL-udtagelsen er prikken over i’et, der sætter to streger under, at der er mange, der tror på mig. Det giver et ekstra skub på motivationen og skaber også det ekstra pres, som jeg godt kan lide, siger Daniels Wagner, der ikke er i tvivl om målsætningen i Paris:

– Min målsætning er klart en guldmedalje i Paris. Det er at sætte barren højt, og konkurrencen er hård, men efter at have været tæt på flere gange, så håber jeg virkelig, at det er min tur, siger Daniel Wagner, der sikrede sin kvoteplads med en VM-sølvmedalje sidste sommer.

Ifølge Parasport Danmarks sportschef, Michael Møllgaard Nielsen, er det netop Daniel Wagners ærgerrighed og dedikation til at udvikle sig, der er hans væsentligste attributter.

 – Jeg har fulgt Daniel Wagner tæt igennem 13 år, og udover at han rent sportsligt har formået at holde fast i sin position i den absolutte verdenselite i længdespring og 100 m løb, har han vist sig som et fremragende forbillede for unge og nye atleter i parasporten. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi har fået mulighed for at tildele ham et Bring Dedication-legat fra JYSK, og jeg ser meget frem til at opleve Daniel til sit fjerde PL til sommer, siger han.

Overrasket til træning
Se her, hvordan det så ud, da Communications Director i JYSK, Åse Andersson, overraskede Daniel Wagner under tirsdagstræningen på Aarhus Atletik- og Løbeakademi:

Åse Andersson håber, at legatet kan give Daniel Wagner et velfortjent rygstød til de afgørende forberedelser.

– Daniel Wagner er ikke bare en utrolig dygtig atlet, men også en fantastisk rollemodel. Hans vilje og dedikation har bragt ham store resultater, og vi håber, at JYSKs Bring Dedication-legat kan give ham et rygstød inden de Paralympiske Lege i Paris, hvor han forhåbentlig fortsætter sin flotte medaljestime, Åse Andersson, Communications Director i JYSK.

Daniel Wagners PL-forberedelser har lige nu base i Aarhus inden en kommende træningslejr i Malaga. Derefter gælder det VM i para-atletik i Kobe i maj, der er det sidste og afgørende afsæt mod sensommerens store mål i Paris.

Om JYSKs Bring Dedication-legat
Bring Dedication-legatet blev introduceret, da JYSK og Parasport Danmark i starten af 2022 forlængede hovedsponsoraftalen, der er Danmarks længstvarende sportssponsorat. Legatet dækker over en pulje på 200.000 kroner årligt, der uddeles til en eller flere atleter i parasporten, som udviser en særlig dedikation i deres bestræbelser på at udvikle sig og opnå deres sportslige mål.

Tidligere er legatet bl.a. tildelt dressurrytter Katrine Kristensen, svømmer Alexander Hillhouse og kørestolsrugbyspiller Leon Jørgensen.
Læs mere om JYSKs Bring Dedication-legat her.