Parasport Danmark logo hvid.png

JYSK forlænger hovedsponsoratet med Parasport Danmark til 2021

Et af Danmarks længst løbende sportssponsorater fortsætter over en ny fireårig periode. Sponsoratet har en værdi af én mio. kroner årligt.

JYSK forlænger hovedsponsoratet med Parasport Danmark til 2021
Fra venstre: Niels Christiansen, direktør i Parasport Danmark, JYSK-ejer Lars Larsen og Michael Møllgaard Nielsen, elitechef i Parasport Danmark. Foto: Morten M. Rehné

Siden 1989 har JYSK og Parasport Danmark haft papir på hinanden, og sponsoratet har været med til at udvikle parasporten på både elite- og breddeniveau samt profilere de bedste danske para-atleter. Den nye aftale forlænger det 28-årige ægteskab med foreløbigt fire år og skal bl.a. være med til at styrke de sportslige forberedelser frem mod de Paralympiske Lege (PL) i PyeongChang 2018 og Tokyo 2020.

- Opbakningen fra JYSK er i mine øjne uden sammenligning i dansk idræt. Det er et sponsorat, der handler om meget mere end blot en årlig pengeoverførsel. Vi oplever et oprigtigt engagement, og JYSK har spillet en vigtig rolle i at sikre tv-tid til parasporten, ligesom lotterisalget i JYSK butikker landet over er med til at generere yderligere indtægter i PL-år, siger Niels Christiansen, der er direktør i Parasport Danmark.

Det var Lars Larsens kone, Kristine, der efter de Paralympiske Lege i Seoul, Sydkorea, i 1988 fik ideen til sponsoratet, da de danske para-atleter manglede en hovedsponsor. Siden har ægteparret fulgt med på nærmeste hold, når Danmark har været til PL.

- JYSK, og jeg selv personligt, er stolt af at have været med på sidelinjen til at støtte atleterne og parasporten til at opnå store sportslige præstationer gennem årene. Det er en fantastisk verden, som kun få oplever - og som jeg gerne vil være med til at gøre endnu mere synlig. Derfor er jeg også glad for i dag at kunne forlænge det gode samarbejde, så vi forhåbentligt også kan fejre guldbryllup sammen en dag. Sponsoratet bygger på en fælles forståelse af, at viljestyrke og dedikation baner vejen for store resultater, succeser og muligheder. Atleternes drive og gåpåmod er en stor inspirationskilde for alle, og JYSK er stolt af samarbejdet med atleterne, siger JYSK-ejer Lars Larsen.

I 2002 blev JYSK også hovedsponsor for handicapidrætten i Norge, i 2004 kom Sverige til, og senest i 2017 er JYSK også blevet hovedsponsor for handicapidrætten i Rumænien. Derudover sponserer JYSK handicapidrætten i Finland, Tjekkiet og Slovakiet, mens JYSK Franchise støtter i Canada, Island og på Færøerne.

JYSK, Pressalit og Elsass Fonden er hovedsponsorer for Parasport Danmark.

label