Parasport Danmark logo hvid.png

Jubilæumspuljen: Team Fred fejrer med middag og musik

Virum-Sorgenfri Tennisklubs hold for børn med særlige behov, Team Fred, har med midler fra Parasport Danmarks jubilæumspulje fejret med træning, fællesmiddag og en helt særlig sang.

Team Fred-holdet fra Virum-Sorgenfri Tennisklub.
Team Fred-holdet fra Virum-Sorgenfri Tennisklub.

I år fejrer Parasport Danmark 50 års-jubilæum, og i den anledning kan klubber søge en særlig pulje til afholdelse af jubilæumsrelaterede aktiviteter. En af de klubber der har modtaget støtte fra jubilæumspuljen er Virum-Sorgenfri Tennisklub (VST). I klubben er konceptet Team Fred startet op, et koncept som samler børn med autisme og særlige behov, så de kan spille tennis og padel i trygge rammer. 

En del af jubilæumspuljen kan søges til lokale fejringer af jubilæet, og dette markerede VST og Team Fred ved at afholde en vellykket fællesspisning for Team Fred spillerene. Først mødtes hele holdet til tennistræning for Team Fred-spillerne og deres familier, og efter træningen blev der hygget med middag og fredagsslik købt for midlerne fra jubilæumspuljen. 

Team Freds helt egen sang 

En anden ting som Team Fred har brugt midlerne fra jubilæumspuljen til er at få skrevet holdets helt egen sang. Sangen er skrevet af Philip Ørnø, der er tidligere danmarksmester i tennis. Sangen blev præsenteret til et Team Fred-event i september, hvor spillerne havde padeltennis på programmet. Eventet var arrangeret i forbindelse med holdets deltagelse i European Week of Sport.

Lyt til Team Fred-sangen her. 

Hvad er Team Fred? 

Team Fred startede i 2018 som et initiativ i Virum-Sorgenfri Tennisklub, hvor børn med autisme og særlige behov kunne prøve tennis i skoletiden med et skolehold, og i fritiden med et familiehold sammen med forældre. Projektet oplevede stor opbakning, og initiativtager Mette Rytsel har nu været med til at udbrede Team Fred-konceptet til tre andre tennisklubber i Danmark. Sammen med DGI, Dansk Tennis Forbund og Parasport Danmark arbejdes der på at udbrede Team Fred til 15 klubber i løbet af næste år. 

Hør mere om Team Fred-konceptet og deres padeltræning i videoen her: