Parasport Danmark logo hvid.png

IPC åbner paralympisk museum i Tokyo

For at markere at 200-dagen til de Paralympiske Lege i Tokyo er passeret, har den Internationale Paralympiske Komité annonceret, at de vil åbne verdens første paralympiske museum i Tokyo senere i år.

IPC åbner paralympisk museum i Tokyo
Under de Paralympiske Lege i Tokyo senere i år vil besøgende også kunne opleve verdens første Paralympiske Museum i den japanske hovedstad.

Verdens første Paralympiske Museum åbner i Tokyo den 25. august og frem til slutningen af ​​september, hvor museet vil fremvise den ekstraordinære historie og vækst i den paralympiske bevægelse.

Besøgende på museet får mulighed for at lære mere om historien om den paralympiske bevægelse, og hvordan de paralympiske lege på bare 60 år har udviklet sig til verdens største sportsbegivenhed for at fremme social integration.

Med udstillinger dedikeret til forskellige parasportsgrene, inklusive dem der blev dystet i til de første Lege i 1960, vil museet også begejstre og inspirere med historier om legendariske atleter, hvis bemærkelsesværdige præstationer har bidraget til at omdanne den globale holdning til personer med handicap.

Andrew Parsons, der er formand for IPC, fortæller:

- Da de Paralympiske Lege bliver ved med at vokse i størrelse og skala, er det vigtigt, at vi kortlægger historien om, hvor langt den paralympiske bevægelse er kommet på relativt kort tid. Vi er meget glade for, at vores første Paralympiske Museum åbner i Nihonbashi i hjertet af Tokyo sammen med afholdelsen de Paralympiske lege. Vi er overbeviste om, at museet vil være en must-see attraktion i august og september i Tokyo, hvilket skaber større entusiasme, spænding og interesse for de Paralympiske Lege.

Du kan læse mere om det Paralympiske Museum her.