Parasport Danmark logo hvid.png

Intens testdag for Danmarks bedste parataekwondokæmper

Det kan være svært at forberede sig på at skulle stå i sit livs største internationale konkurrence, når man træner herhjemme i det daglige. Derfor arrangerede Team Danmark og Parasport Danmark i lørdags en testdag, der skulle ligne det, der venter Lisa Kjær Gjessing ved de Paralympiske Lege i Tokyo.

Lisa Kjær Gjessing blev testet både fysisk og mentalt som forberedelse til sommerens Paralympiske Lege i Tokyo.
Lisa Kjær Gjessing blev testet både fysisk og mentalt som forberedelse til sommerens Paralympiske Lege i Tokyo.

Hun er vant til lidt af hvert, Lisa Kjær Gjessing. Som mangedobbelt europa- og verdensmester kender hun alt til at være i ilden på højeste niveau, men de Paralympiske Lege er alligevel noget nyt. Hendes sportslige karriere skal peake på én eneste dag, hvor hun med mange kampe pog maksimalt pres bliver presset til det yderste både fysisk og mentalt.

For at forberede hende bedst muligt havde hendes trænerteam i weekenden arrangeret en omfattende testdag.
– Vi havde forsøgt at skabe et miljø, der ligner det, vi kommer over til i Tokyo. Lisa havde sovet på hotel dagen før for at være væk fra familien, var blevet indvejet dagen før og blev det igen om morgenen, og vi havde etableret en afskærmet base, så hun var fokuseret hele dagen igennem. Vi havde sat fire kampe op mod fire forskellige modstandere, der minder om dem, hun kommer til at møde – og som kunne udfordre hende på forskellige teknikker og kunnen. Vi havde også officielle dommere på, og i det hele taget havde vi gjort alt for at skabe det samme spændingsniveau, som hvis det var en rigtig konkurrencedag, fortæller landstræner Bjarne Johansen.

 

Testet undervejs
Sideløbende med kampene skulle Lisa gennemgå forskellige tests og målinger med Team Danmarks eksperter; fysisk træner Line Hovgaard-Hansen og sportsfysiolog Christina Øyangen Ørntoft.
– Vi målte blandt andet på hendes hoppehøjde, hudtemperatur, kost og væskeindtag. Hendes hudtemperatur siger noget om, hvordan hendes opvarmning er imellem kampene. Og hendes hoppehøjde fortæller os, om hun mister noget eksplosivitet i løbet af dagen, fortæller Christina Øyvangen Ørntoft og fortsætter:
– Nu skal vi i gang med at kigge på alle dataene og se, om der er noget, vi kan optimere på. Det kan være små justeringer i kosten eller i opvarmningen, der måske kan stille hende endnu bedre. Og det kan også være, at vi finder ud af, at strategien faktisk er optimal, som den er.

Selv var Lisa Kjær Gjessing træt men glad efter den lange dag.
– Jeg er meget træt i dag, men jeg er så glad og ydmyg over det store, professionelle setup, der er blevet lavet af så mange mennesker. Den største tak til Bjarne og Line og mit trænerteam for at have sat det hele op, til atleter for at stille op til kamp, til dommere fra Dansk Taekwondo Forbund og vores formand Mireille Enggaard Kempf, til at tage turen over fra København. Endeligt tak til alle de kære mennesker fra Elite Vest, der har brugt deres tid på at stille bane og udstyr op og ned og til at hjælpe med at få det hele til at lykkes.

Testdagen skal gentages om fem-seks ugers tid, hvor eventuelle justeringer kan prøves af.

Følg Lisa Kjær Gjessing frem mod de Paralympiske Lege på hendes egen Facebook-side og Danmark til PL.