Parasport Danmark logo hvid.png

I krig og kørestolsrugby: Oplev Rasmus Tantholdt i samtale med Mark Peters

Som optakt til VM i kørestolsrugby gæster journalist Rasmus Tantholdt og landsholdsspiller i kørestolsrugby Mark Peters Vejle Musikteater. Det sker den 2. oktober, hvor man kan møde de to til en interessant samtale om deres fælles fortid i Afghanistan og Marks kamp for at finde en vej tilbage.

I krig og kørestolsrugby: Oplev Rasmus Tantholdt i samtale med Mark Peters

Med en fælles fortid i Afghanistan – Rasmus som krigskorrespondent og Mark som soldat, inden en vejsidebombe stoppede hans soldaterkarriere – vil Rasmus interviewe Mark om livet som landsholdsspiller og vejen dertil, krydret med egne anekdoter.

Mark begyndte efter ulykken i Afghanistan at spille kørestolsrugby, og er nu landsholdsspiller ved VM på hjemmebanen i Vejle – Parasportens Hovedstad. Til foredraget kan du høre om den rejse, og om Marks vej ind i – med hans egne ord – ”verdens fedeste sport”. Hvordan man genrejser sig selv og finder den indre styrke til at komme videre i livet.

Selv glæder han sig til samtalen med den erfarne journalist:
– Det bliver spændende at høre, hvordan han har oplevet tingene – han har nok oplevet det anderledes, end jeg har. Jeg ser frem til at høre om hans oplevelser og hans perspektiv på krigen – både det civile og soldaterperspektivet. Der kan godt komme nogle gode historier frem – også nogle andre, end dem man normalt hører ham fortælle i fjernsynet, siger Mark Peters og tilføjer:
– Og så må jeg jo prøve at forklare ham lidt om parasport. Både om, hvor fedt det er, og hvor stor betydning, det kan have. Kørestolsrugby er jo den helt afgørende grund til, at jeg er, hvor jeg er i dag.

Mark Peters håber, at samtalen kan lokke mange vejlensere til, og at de også bliver interesserede i at se mere kørestolsrugby, når DGI Huset i dagene 10.-16. oktober danner rammen om VM i kørestolsrugby, der har deltagelse af verdens 12 bedste hold.

Tid og sted
Arrangementet finder sted den 2. oktober 2022 på Vejle Musikteater.
Læs mere og køb billet på https://www.vejlemusikteater.dk/program/rasmus-tantholt-og-mark-peters-talk/

Bemærk at evt. kørestolsplads skal bestilles direkte på Vejle Musikteater tlf 79432030 man-tors mellem 14-16.

Om VM i kørestolsrugby 2022
Verdensmesterskabet i kørestolsrugby afvikles i DGI Huset Vejle fra den 10.-16. oktober 2022 og samler de 12 bedste lande i verden i kampen om VM-trofæet. Læs mere og køb billet på 2022wrwc.com og på Facebook.
Bag VM står Parasport Danmark, Sport Event Denmark og Vejle Kommune med støtte fra JYSK, Pressalit, Elsass Fonden og Musholm, der er hovedsponsor for kørestolsrugby i Danmark og nationalt træningscenter for det danske landshold. Verdensranglisten i kørestolsrugby toppes af de forsvarende verdensmestre Japan foran Storbritannien og USA. Danmark er pt. nr. 7 i verden og vandt i foråret 2022 bronze ved EM i Paris.