Parasport Danmark logo hvid.png

I.H. Aalborg-leder fik parasportens ildsjælepris

Parasport Danmarks breddeudvalg har hædret Gitta Thorup Sørensen, der er tidligere formand for I.H. Aalborg, med Ildsjæleprisen 2019.

I.H. Aalborg-leder fik parasportens ildsjælepris
Gitta Thorup Sørensen, t.v., og Jannie Thomadsen fra Parasport Danmarks breddeudvalg. Foto: Jørn Erik Simonsen

Igennem 40 år har Gitta Thorup Sørensen spillet en nøglerolle i udviklingen af parasporten i Aalborg, hvor hun som bl.a. formand og administrativ leder har været med til at gøre I.H. Aalborg til en af Danmarks største idrætsforeninger for udøvere med handicap. Den fornemme indsats blev mandag aften anerkendt i forbindelse med repræsentantskabsmødet i de Samvirkende Idrætsforeninger i Aalborg, SIFA, hvor Parasport Danmarks breddeudvalg overraskede hende med Ildsjæleprisen.

- Mig plejer de altså ikke at kunne skjule noget for. De tog virkelig fusen på mig. Jeg er både stolt og glad for at modtage prisen, siger Gitta Thorup Sørensen, der dagligt holder styr I.H. Aalborgs ca. 500 medlemmer, 100 frivillige og 22 idrætstilbud.

Parasport Danmarks breddeudvalg uddeler hvert år Ildsjæleprisen til en frivillig i parasporten for at anerkende det store frivillige arbejde, som løftes i foreninger og udvalg. Prisen går til en person, som er med til at gøre en forskel - hvad enten det er en leder, træner, forælder eller anden frivillig, der gør et særligt stykke arbejde for sin idræt, sin klub eller for parasporten generelt. Med prisen følger et kontantbeløb på 5.000 kr.

I alt var otte ildsjæle nomineret i 2019. Foruden Gitte Thorup Sørensen kandiderede også Bjarne Svensson, der er Special Olympics-træner i bowling, Elisabeth Holmskov fra Slangerup Handicaphold Håndbold, Jørgen Johannsen fra Aabenraa Handikapidræts Forening, Mona Bober fra Bowlingklubben Trippel, Sophie Andersen fra Ballerup Skovlunde Fodbold og Tine Aagaard fra Medicinsk Udvalg i Parasport Danmark til prisen.

Tidligere prismodtagere
2018        Karna Gregersen, Svømmeklubben Sælungerne
2017        Trine Lyngsø, Holsted Ungdoms og Gymnastikforening
2016        Charlotte Svarrer, Skjern Håndbold
2015        Jesper Overgaard, Dansk Håndcykelklub, Valhalla Warriors
2014        Peder Dahl, Lavia Viborg
2013        Forældregruppen, Højbjerg Badmintonklub
2012        Villy Villadsen, Skive Handicap Idræts Forening
2011        Dan Egerup, Helsingør Floorball Team
2010        Jan Karkov Sørensen, IH Aalborg
2009        Keld Zysek, Parasport Danmarks Svømmeudvalg
2008        Kirsten Vagner, Vordingborg Handicap Idræt