Parasport Danmark logo hvid.png

Herrelandsholdet giver donation til børn med diagnoser

Herrelandsholdet har modtaget en pris fra Kulturministeriet for sit stærke sammenhold under EM. Holdet giver donationen videre til et fodboldprojekt for børn med blandt andet autisme og ADHD.

Foto: Kjær, Schmeichel og Eriksen med checken. Foto: Fodboldbilleder.dk
Foto: Kjær, Schmeichel og Eriksen med checken. Foto: Fodboldbilleder.dk

ADHD, autisme, Cerebral parese og udviklingshandicap. Handicaps, som måske ikke kan ses med det blotte øje, men som kan gøre det svært at passe ind på fodboldholdet. Der er derfor længere mellem børn med diagnoser i klubberne. Det vil projektet ’En Del af Holdet’ lave om på, og med en saltvandsindsprøjtning på 100.000 kroner fra kulturministerens pris vil flere af børnene få glæde af fodboldens fællesskaber i fremtiden.

Fodbold skal være for alle børn
Herrelandsholdet får i juni 2022 ’Kulturministerens Idrætspris’ for de flotte resultater under EM, for deres stærke sammenhold og for at samle danskerne om fodbold. Holdets tre anførere, Simon Kjær, Kasper Schmeichel og Christian Eriksen, kvitterer for prisen, og sammen med resten af holdet beslutter de at give donationen videre til arbejdet for at få børn med forskellige udfordringer ind i klubberne:

”Fodbold kan give helt særlige oplevelser og fællesskab, som betyder meget for alle børn – også børn med udfordringer som ADHD og autisme. Vi ønsker, at alle børn kan opleve fodboldens sammenhold og fællesskaber, uanset deres baggrund, og derfor er vi glade for at give pengene videre til projektet ’En Del af Holdet’,” siger anførergruppen.

En Del af Holdet
Parasport Danmark, Landsforeningen Autisme, ADHD-foreningen, Lev – livet med udviklingshandicap og DBU har udviklet projektet ’En Del af Holdet’, som blandt andet betyder et tættere samarbejde mellem fodboldklubber og specialskoler. Donationen vækker glæder hos formand for Parasport Danmark, John Petersson:

”Det er en meget flot gestus fra Herrelandsholdet, at de har valgt at give pengene videre til børn med handicap og særlige behov. Vi ved, hvor meget det betyder for dem, der allerede er med på holdet, og det glæder mig, at vi sammen med de øvrige organisationer med donationen får mulighed for at skabe plads til endnu flere børn ude i fodboldklubberne”.

Læs mere om Kulturministeriets Idrætspris og baggrunden for, at Herrelandsholdet vinder i 2022 her. 

 

label